UUSIMMAT

Nyt on erikoinen tilanne – Suomessa saa ensi viikolla ensi-iltansa elokuva, jonka näki jo keväällä melkein 18 000 ihmistä

25.11.2021 06:26 | Muropaketin toimitus

Marko Röhrin ohjaama Tunturin tarina on jatkoa dokumenttielokuville Metsän tarina ja Järven tarina.

Tunturin tarinan tilanne on perin poikkeuksellinen:

Marko Röhrin elokuvan piti ilmestyä alkujaan virallisesti jo joulukuussa 2020. Kun ensi-ilta kuitenkin koronan takia peruttiin, tuotiin dokumentti valkokankaille ”ennakkonäytösten” muodossa.

Ja vastaanotto oli hyvä: kevään 2021 aikana Tunturin tarinalle kertyi elokuvateattereissa 17 873 katsojaa, Suomen Elokuvasäätiö kertoo.

Ensi viikolla Tunturin tarina saa vihdoinkin virallisen ensi-iltansa, niin nurinkuriselta kuin se ehkä kuulostaakin. Merkkipäiväksi on ilmoitettu 3.12.2021.

Oli jo aikakin, voisi perustellusti todeta.

”Tunturin tarina vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Elokuvassa eläimet kuten karhu, kärppä, riekko ja tunturipöllö saavat näkyvän roolin. Muita keskeisiä eläimiä ovat mm. ahma, poro, ryhävalas, kettu, lapinpöllö ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista, mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen.”