Nyt suoratoistossa: Tätä vuoden 2020 elokuvaa ei tuotu Suomen teattereihin kaikista tähtinäyttelijöistä huolimatta – Syytä ei tarvitse kauaa ihmetellä

01.03.2021 09:25 | Muropaketin toimitus

Jessica Chastain, Colin Farrel, Geena Davis, John Malkovich, Common… Elisa Viihde Viaplayn elokuvakirjastoon tänään lisätty Final Target vilisee nimekkäitä Hollywood-tähtiä, mutta silti elokuvaa ei Suomen valkokankailla viime vuonna nähty.

Syitä Final Targetin (tunnettu myös nimellä Ava) hyllyttämiselle on kaksi.

Ensimmäinen ja ilmeisin on koronapandemia. Elokuvateatterit olivat huomattavan osan viime vuodesta suljettuna, ja ensi-iltojen määrä romahti, kun saleihin ei tohdittu mennä.

Toinen syy Final Targetin kovalle kohtalolle on elokuvan laatu. Tai laaduttomuus. Rotten Tomatoesissa vain 17 prosenttia kriitikoista on pitänyt leffaa tuoreena – yleisön puolella prosentti on 30.

Itse emme ole Tate Taylorin elokuvaa vielä katsoneet, mutta kyllähän jo juonikuvaus perin kaavamaista tarinaa esittelee, eikä trailerissakaan hurrattavaa ole.

Ava on palkkasoturi, joka on erikoistunut korkean tason murhiin. Kun eräs toimeksianto menee metsään, Ava käsketään lomalle, mutta salaa Avan toimeksiantajat ovat antaneet hänestä tappokäskyn.

Ei jatkoon.

Muropaketin uusimmat