UUSIMMAT

”Nyt te annatte meille lisää rahaa sieltä v-tun norsunluutornistanne” – Näin Sean Connery läksytti Disneytä, jotta vuoden 1996 toimintaleffa saatiin tehtyä

04.11.2020 13:31 | Muropaketin toimitus

Transformers-ohjaaja Michael Bay teki uransa alussa näyttävän toimintaelokuvan The Rock. Vuonna 1996 valmistunutta elokuvaa tähdittivät Nicolas Cage, Ed Harris ja viikonloppuna kuollut Sean Connery.

The Rock oli Disneyn rahoittama tuotanto, ja Mikki Hiiri oli hyvin tarkka siitä, miten elokuvan budjetti riitti sen tekemiseen. Michael Baylle tämä aiheutti harmaita hiuksia, mutta onneksi Sean Connery oli mukana tuotannossa ja pystyi auttamaan ohjaajaa.

”Sean ajoi ja minä kuvasin häntä yksin. Kun hän jarrutti, osui pääni ikkunalasiin. Hän kysyi olenko kunnossa, mihin vastasin etten ole, koska Disneyn tyypit ovat tulossa potkimaan persettäni, koska elokuvan kuvaukset olivat kaksi päivää myöhässä aikataulusta”, Bay paljasti The Hollywood Reporterille.

Sean Connery kysyi kaipaisiko Michael Bay hänen apuaan Disneyn edustajien tapaamiseen, ja näin sovittiin.

Kun Connery sitten saapui lounastapaamiseen paikalle, ei näyttelijä säästellyt sanojaan vaan päästi ilmoille kunnon räyhäyksen vankalla skottiaksentillaan:

”Tämä poika tekee hyvää työtä ja te elätte vittu Disneyn norsunluutornissanne ja me tarvitsemme lisää rahaa!!”, Bay siteerasi Connerya.

Ainoa mitä Disneyn edustajat saivat sanottua Sean Conneryn vaiettua, oli:

”Selvä, paljonko te tarvitsette?”.

Suomalaisista suoratoistopalveluista The Rock löytyy Viaplaysta, josta sen voi katsoa elokuvakirjaston kuukausimaksua vastaan. Alla leffan traileri.