Nyt Viaplayssa: Yksi vuoden 2019 turhimmista elokuvista – Suomen ensi-ilta peruttiin vuosi sitten, ja hyvä niin

31.10.2020 13:45 | Muropaketin toimitus

Kauhuklassikko Black Christmas tehtiin uusiksi vuonna 2019. Elokuvaa lupailtiin Suomessakin valkokankaille, mutta ensi-ilta peruttiin vähin äänin. Nyt leffa on lisätty Viaplayn valikoimaan. Sieltä sen voi katsoa kuukausimaksua vastaan.

Mikään menetys Black Christmasin Suomen ensi-illan peruminen ei ollut kenellekään: elokuva oli yksi julkaisuvuotensa surkeimmista tekeleistä, ja kaikin puolin tarpeeton kierrätys.

Niille, joita kökkökauhu kuitenkin kiehtoo, kerrattakoon Black Christmasin tarina.

”Hawthornen yliopistokampus on hiljenemässä joulun pyhiksi. Kun Riley Stone ja hänen ystävänsä – sporttinen Marty, kapinallinen Kris sekä kulinaristi Jesse – valmistautuvat lukukauden päättäviin joulujuhliin, mustaan naamioon sonnustautunut murhaaja alkaa vainoamaan kampuksen sisarkunnan tyttöjä. Kun ruumiita alkaa kasautua, Riley ja hänen ystävänsä eivät voi enää luottaa keneenkään. Epäiltyjen listalle päätyvät Martyn poikaystävä, Rileyn uusi ihastus ja jopa arvostettu kirjallisuuden professori. Kuka tappaja ikinä onkaan, hän tulee pian huomaamaan, etteivät nämä nuoret naiset aio päätyä uhreiksi. Blumhouse Productionin modernissa versiossa vuoden 1974 samannimisestä kulttikauhuklassikosta ohjauksesta vastaa Sophia Takal.”

Ja sitten vielä traileri.