Obi-Wan Kenobi -ohjaaja selitti, miksi Sithin kosto -elokuvan ja uuden tv-sarjan välissä on 10 vuoden aikahyppy

11.05.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Ewan McGregor palaa Obi-Wan Kenobin rooliin 27. toukokuuta Disney+:ssa alkavassa Star Wars -sarjassa.

Disney+:n pian alkava Obi-Wan Kenobi -sarja sijoittuu noin 10 vuotta Sithin kosto -elokuvan tapahtumien jälkeiseen aikaan. Star Wars -jatkumossa se sijoittuu Solo-elokuvan ja Rogue Onen välille, ja täydentää aikajanan tapahtumia samaan tapaan kuin Star Wars -sarjakuvat ja -kirjat tekivät aikoinaan.

Entertainment Weeklyn haastattelussa sarjan ohjaaja Deborah Chow selittää, että he halusivat kertoa Obi-Wanin tarinan, mitä tälle on tapahtunut Sithin koston ja Uuden toivon välillä, esiosaelokuvien ja alkuperäisen trilogian välillä.

“Se on Obi-Wanista hahmona kertova tarina. Suurimmaksi osaksi pyrimme kertomaan hänen matkastaan, mikä alkoi Sithin koston lopusta ja kaikesta siitä tuskasta ja tragediasta ja johti kohti sitä rauhallista Alec Guinnessia, joka käveli kohti Uudessa toivossa. Yritämme siis kertoa siitä, kuinka hän päätyi elämässään yhdestä paikasta toiseen”, Chow kertoo.

Hänen mukaansa sekä Obi-Wan että koko galaksi ovat aika pahassa paikassa, koska lähes kaikki jedit on tapettu tai he ovat piiloutuneet imperiumin joukoilta.

“10 vuotta myöhemmin elämme Order 66:n jälkeistä aikaa. Obi-Wan luulee tappaneensa Anakinin ja kaikki hänen ystävänsä ovat joko kuolleet tai menneet piiloon. Se on rankkaa aikaa Obi-Wanille”, Chow jatkaa.

Ewan McGregorin lisäksi sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat Hayden Christensen, Moses Ingram, Rupert Friend, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Indira Varma, Sung Kang, O’Shea Jackson Jr., Benny Safdie ja Kumail Nanjiani.