Odotatko uutta Dyyni-elokuvaa? Vuoden 2003 kehuttu Children of Dune -minisarja nyt taas saatavilla Suomessa

11.09.2020 09:35 | Muropaketin toimitus

VLMedia on julkaissut katsottavaa Denis Villeneuven ohjaamaa Dyyni-elokuvaa odottaville scifi-faneille.

Kiitosta kerännyt Fran Herbert’s Children of Dune eli ”Dyynin lapset” on kolmiosainen mini-TV-sarja, joka pohjautuu Frank Herbertin kirjoittamiin Dune Messiahiin (1969) ja Children of Duneen (1976). Sen pääosia esittävät X-Men-tähti James McAvoyn lisäksi Alec Newman, Julie Cox ja Ian McNeice.

Yle Areenasta jo poistunut Children of Dune on nyt taas saatavilla Suomessa, mutta valitettavasti vain dvd:llä. Hinta on kahden kiekon kokoelmalla kuitenkin kohtuullinen: ovh on noin 10 euroa.

Jaksojen kuvaukset kuuluvat seuraavasti:

Osa I: On kulunut kaksitoista vuotta keisarin kuolemasta ja fremenien armeija on vallannut kaikki tunnetut planeetat, tappaen miljoonia valloitustaisteluissaan. Aavikkoplaneetta Arrakis eli Dyyni on noussut valtakunnan keskukseksi rohtomonopolinsa ansiosta. Paul Muad’Dibin kaksoset saavuttavat iän, joka uhkaa muuttaa valtasuhteita.

Osa II: Salaliittojen kukoistaessa Paulin poliittinen valta hupenee ja hänen erittäin kunnianhimoinen sisarensa Alia onnistuu raivaamaan itselleen vahvempaa jalansijaa politiikassa. Lady Jessica palaa Arrakikseen tavatakseen lapsenlapsiaan Leto II:sta ja Ghanimaa. Esi-isät riivaavat Aliaa.

Osa III: Aliasta tulee täysin riivattu ja hänen täytyy selvittää välit kapinallisten fremenien kanssa. Ghanima kihlautuu ja kuolleena pidetty Leto II tekee odottamattoman paluun. Aika aavikolla on kuitenkin jättänyt lähtemättömän jälkensa Leto II:n kehoon. Irulan kieltäytyy Jessican tarjouksesta.