Uusimmat

Ohjaaja avautui Will Smithin elokuvasta: ”Sen olisi pitänyt loppua eri tavalla, mutta panikoin liikaa”

24.01.2018 09:23 Muropaketin toimitus

Vuonna 2007 ensi-iltansa saaneen I Am Legendin ohjaaja Francis Lawrence on harmitellut tapaa, jolla hän elokuvansa päätti.

I Am Legend pohjautui Richard Mathesonin vuonna 1954 kirjoittamaan romaaniin. Francis Lawrencen elokuva ja Mathesonin romaani poikkeavat toisistaan kuitenkin merkittävällä tavalla mitä tulee loppuratkaisuun.

Valkokankaalla nähtiin huomattavasti mahtipontisempi – ja pöhkömpi – lopetus tarinalle kuin romaanissa.

Dvd:llä julkaistiin lopusta vaihtoehtoinen versio. Sekään ei tosin ollut romaanista peräisin.

Screen Rantin haastattelussa Lawrence on harmitellut, että hänen olisi pitänyt lopettaa I Am Legend eri tavalla.

”Nykyään olen sitä mieltä että olisimme voineet ottaa romaanin lopetuksen mukaan ihan suoraan ja elokuva olisi myynyt lippuja ihan yhtä hyvin. Yleisö tuli kuitenkin katsomaan elokuvaa maailman viimeisestä miehestä. He olisivat hyväksyneet nihilistisemmän lopetuksen ja vampyyrit sairastuneiden ihmisten sijaan”, Lawrence summasi.

”Olisimme voineet tehdä sananmukaisen filmatisoinnin kirjasta, ja olisin ollut siihen versioon paljon tyytyväisempi,. Kun elokuva kuitenkin maksaa niin paljon kuin I Am Legend maksoi, sitä alkaa panikoida. Pelkäsin tekeväni pienen taideleffan koiran kanssa New Yorkissa asuvasta yksinäisestä miehestä ja aloin sitten luoda spektaakkelia.”

Musiikkivideo-ohjaajana läpimurtonsa tehnyt Francis Lawrence oli ohjannut ennen I Am Legendia vain yhden ison budjetin elokuvan (Constantine, 2005). Ei siis ihme, että I Am Legendin menestys hermostutti häntä.

Sittemmin Lawrence on tullut tutuksi huippusuosittujen Nälkäpeli-elokuvien ohjaajana. Tänä keväänä häneltä ilmestyy Jennifer Lawrencen tähdittämä Red Sparrow.

Robert Neville (Will Smith) on lahjakas tiedemies, mutta edes hän ei kyennyt pysäyttämään ihmisen aikaansaamaa hirvittävää ja nopeasti leviävää kohtalokasta virusta. Jostakin syystä Neville on immuuni virukselle ja samalla ainoa eloonjäänyt New Yorkissa ja ehkä koko maailmassa. Kolmen vuoden ajan Neville on lähettänyt joka päivä radioviestejä etsien epätoivoisesti muita eloonjääneitä. Mutta hän ei ole yksin. Epidemian uhrit, mutantit ”Sairastuneet”, väijyvät varjoissa ja seuraavat Nevillen jokaista liikettä?odottaen, että hän tekisi kohtalokkaan virheen. Neville on kenties ihmiskunnan viimeinen toivo, ja hänen ainoa tehtävänsä on löytää keino selättää viruksen vaikutukset oman immuunin verensä avulla. Mutta hän tietää olevansa alakynnessä, sillä aikaa on enää vähän.