Uusimmat

Oikeat hävittäjälentäjät katsoivat Top Gun -jatko-osan: “Montako sääntörikkomusta yhteen elokuvaan voi mahtua?”

Kuva: © 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

30.05.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Top Gun: Maverick häikäisee aidon näköisillä lentokonetempuillaan – näyttelijät olivat oikeasti hävittäjien kyydissä.

Top Gun oli vuonna 1986 lentämisestä haaveilevien unelmaelokuva, mutta Top Gun: Maverick vetää lentokohtaukset jopa alkuperäistä paremmaksi. Näyttelijät ovat lentokohtauksissa oikeastikin F/A-18E/18F -hävittäjien (jotka myös Super Horneteina tunnetaan) kyydissä, ja kohtaukset näyttävät häkellyttävän komeilta.

Siksi onkin mielenkiintoista kuulla, mitä oikeat hävittäjälentäjät ovat elokuvasta mieltä. Asiaa selvitti Tampa Bay Times, joka haastatteli kolmea lentäjää, joista kaksi oli oikean Top Gun -koulun kasvatteja ja kolmas F/A-18-lennonopettaja.

Koodinimiltään nämä kolme lentäjää ovat Dozer, Rock ja Ratso. Nimet ovat kaukana Top Gun -elokuvien cooleista nimistä, mutta he kertovat koodinimien todellisuudessa pohjautuvan johonkin hölmöilyyn.

“Ei siellä suurta joukkoa Maverickeja lentele, mutta tunsin kerran yhden Icemanin.”

Kolmikon mukaan elokuvan lentokohtaukset ovat hyvin realistisen näköisiä, koska näyttelijät olivat oikeasti hävittäjien kyydissä. He kiittelevät esimerkiksi sitä, miten G-voimien vaikutus on elokuvassa esitetty yhden hahmoista pyörtyessä kesken lennon. Lisäksi esimerkiksi Roosterin (Miles Teller) Star Wars -tyyppinen lento kanjonissa pohjautuu todelliseen laivaston lentoharjoitukseen.

Tom Cruisen esittämän Maverickin tyyppinen kaveri ei kuitenkaan oikeassa maailmassa pärjäisi vaan hänet olisi pidätetty.

“Kuinka hemmetin monta sääntörikkomusta yhteen elokuvaan voikaan mahtua? Kukaan noista kavereista ei lentäisi tuon jälkeen”, lentäjät kommentoivat.

Muropaketin arvostelussa Top Gun: Maverickin kehuttiin olevan “kaikilla osa-alueilla ensimmäistä parempi elokuva”. Lue koko arvostelu:

Arvostelu Top Gun: Maverickin ainoa tehtävä on viihdyttää, ja siinä se onnistuu loistavasti

EDIT 6.6.: Korjattu uutiseen hävittäjäkoneen malli