Oletko huomannut: HBO Nordicista löytyy nyt pökäle, johon Johnny Deppin ja Tim Burtonin pitkä yhteistyö päättyi

27.05.2020 08:30 | Muropaketin toimitus

Johnny Deppin ja Tim Burtonin toistaiseksi viimeiseksi yhteiseksi elokuvaksi jäänyt Dark Shadows löytyy nyt HBO Nordicin elokuvakirjastosta.

Tim Burtonin luottonäyttelijäksi vakiintunut Johnny Depp on tehnyt ohjaajan kanssa monta hienoa elokuvaa, mutta vuoden 2012 Dark Shadows ei niihin kuulu. Kyseessä on yksi Burtonin uran kehnoimmista tekeleistä, ja kaukana esimerkiksi Sleepy Hollow’sta, Ed Woodista tai Saksikäsi Edwardista:

Dark Shadows – Rotten Tomatoes

Dark Shadowsin jälkeen ei Johnny Deppiä ole enää Burtonin elokuvissa nähty.

Samannimiseen saippuasarjaan pohjautuvan Dark Shadowsin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Dark Shadows on Tim Burtonin vampyyrifantasiadraama, jossa Johnny Deppin esittämä Barnabas Collins on vuonna 1772 menestynyt liike- ja naistenmies, kunnes tekee elämänsä virheen särkiessään väärän naisen sydämen. Angelique Bouchard (Eva Green) on nimittäin noita, joka kostoksi huonosta kohtelusta muuttaa Barnabaksen vampyyriksi ja hautaa tämän elävältä. 200 vuotta myöhemmin Barnabas vapautuu haudastaan ja löytää itsensä hyvin muuttuneesta maailmasta vuodesta 1972. Hän etsii käsiinsä sukunsa jälkeläiset, jotka tuntuvat olevan melko erikoista sakkia. Dark Shadows perustuu Yhdysvalloissa vuosina 1966-71 esitettyyn goottisaippuasarjaan, jolla on Burtonin ja Deppin lisäksi useita kuuluisia faneja.