Uusimmat

Oletko huomannut: Leonardo DiCaprion hittielokuvan idea esiteltiin Aku Ankassa jo vuosia ennen ensi-iltaa

13.06.2018 05:52 Muropaketin toimitus

Nelonen esittää keskiviikkoillan elokuvana Christopher Nolanin ylistystä keränneen Inceptionin vuodelta 2010.

Inceptionin tarinassa Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) on taitava varas ja alansa ehdoton huippu “poiminnan” vaarallisessa lajissa: arvokkaiden salaisuuksien varastamisessa syvältä ihmisten alitajunnasta, kun heidän mielensä ovat haavoittuvimmillaan heidän nähdessään unta.

Cobbin harvinainen kyky on tehnyt hänestä kysytyn ammattilaisen uudessa häikäilemättömän yritysvakoilun maailmassa, mutta samalla se on tehnyt hänestä kansainvälisen karkurin ja maksanut hänelle kaiken, jota hän on koskaan rakastanut.

Nyt Cobbille tarjotaan vapahduksen mahdollisuutta. Tekemällä vielä viimeisen keikan Cobb saattaisi saada elämänsä takaisin, mutta vain jos hän pystyy mahdottomaan – ”istuttamiseen”. Täydellisen ryöstön sijaan Cobbin ja hänen erikoismiesten tiiminsä on pystyttävä päinvastaiseen; heidän tehtävänään ei ole varastaa ajatusta vaan istuttaa se. Onnistuessaan he voisivat tehdä täydellisen rikoksen.

Pian Inceptionin ensi-illan jälkeen joku tarkkanäköinen Aku Ankka -fani teki mielenkiintoisen havainnon: elokuvan tarinahan muistuttaa erehdyttävästi erästä vanhaa  Roope Ankka -tarinaa!

Legendaarisen Don Rosan käsialaa olevassa The Dream of a Lifetimessa (suom. Unelmoiden läpi elämän) Karhukopla juonii samanlaisia kataluuksia kuin Leonardo DiCaprion esittämä Dom Inceptionissa.

Sivunäyte osoittaa, että yhtäläisyyksiä löytyy, mutta suorasta kopiosta ei ole kyse. Kaiken lisäksi Nolan esitteli elokuvaideansa tarinan mukaan studiolle jo vuonna 2001, kun taas Don Rosan tarina julkaistiin vasta vuotta myöhemmin.

Inception alkaa Nelosella kello 21.00, ja päättyy kello 23.55.