Oliko It: Chapter Two pettymys? On tänä vuonna hyviäkin kauhuelokuvia julkaistu – katso esimerkiksi nämä viisi

12.09.2019 13:00 | Muropaketin toimitus

Vaikka It: Chapter Two menestyy elokuvateattereissa hyvin ja on kerännyt kiitosta sekä katsojilta ja monilta kriitikoiltakin, oli elokuva ainakin Muropaketin toimituksessa karvas pettymys.

Ai miksikö?

No kun kerran kysyit:

Arvostelu: Ylipitkä It: Chapter Two on ärsyttävän huono kauhuelokuva ja paha pettymys Stephen King -faneille

Luottavaisina sen suhteen että on olemassa myös muita Pennywiseen pettyneitä, kokosimme listan niistä vuonna 2019 Suomen elokuvateatterilevitykseen päässeistä kauhuelokuvista, jotka ovat ainakin It: Chapter Twota parempaa viihdettä. Mukana ei ole yhtäkään viiden tähden mestariteosta, mutta esimerkiksi Midsommar ja Us ovat erittäin laadukkaita elokuvia – vaikkakaan eivät ehkä ”kauhua” siinä mielessä kuin moni sanan käsittää.

Arvostelu: Ready Or Not on nerokkaan viihdyttävä kauhuelokuva – Samara Weavingin pelottelua katsoo hymyssä suin

Piiloleikkiin uuden kulman ottava Ready Or Not on mustaa huumoria viljelevä kauhuelokuva, jonka pääosassa nähdään The Babysitter -tähti Samara Weaving.

Arvostelu: Child’s Play -kauhuelokuvan uusintaversio on ihanan idioottimaista ääriväkivaltaviihdettä, joka naurattaa ääneen

Uusi Child’s Play -kauhukomedia on melkoinen yllätys. Se on vähintään yhtä hyvä kuin alkuperäinen, ellei jopa parempi.

Arvostelu: Midsommar on Ari Asterin painostava kauhudraama keskiyön auringon alla

Hereditaryn ohjanneen Ari Asterin uusin kauhudraama vie joukon amerikkalaisia opiskelijoita ruotsalaiseen syrjäkylään. Äkkisäikyttelyjen sijaan keskiyön auringossa kylpevä elokuva tarjoaa sydänjuuriin asti uppoavaa, painostavaa tunnelmaa.

Arvostelu: Uinu, uinu lemmikkini on pätevä tulkinta Stephen Kingin kauhuromaanista, vaikka juonta onkin muutettu

30 vuotta ensimmäisen Uinu, uinu lemmikkini -elokuvan jälkeen julkaistaan uusi elokuvaversio Stephen Kingin kauhutarinasta. Pätevästi toteutetun kauhuelokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jason Clarke ja John Lithgow.

Arvostelu: Jordan Peelen upean näköisessä Us-kauhuelokuvassa on liikaa ideoita yhdessä paketissa

Get Out -kauhuhitistä tutun Jordan Peelen Us-elokuva pysyy kasassa Lupita Nyong’on ansiosta

Lue Muropaketin kaikki elokuva-arviot täältä.

Jos elokuvafestivaaleja ei lasketa mukaan (mm. Night Visions), ei loppuvuoden aikana valkokankaalla tällä tietoa varsinaista kauhua nähdä, ainoastaan genren kanssa flirttailevat The Addams Family ja Zombieland: Double Tap.

Alla molempien uutuuksien trailerit.