”Olin huora ja halusin ampua itseäni päähän” – Tänään tv:ssä vuoden 2013 Marvel-elokuva, jota pahiksen näyttelijä inhosi, eikä ollut ainoa

15.08.2022 07:54 Muropaketin toimitus

Useimpia Marvel Studiosin supersankarielokuvia on kehuttu, joitakin vuolaastikin, mutta vuonna 2013 Thor: The Dark World rikkoi tutun kaavan.

Ukkosenjumala Thor Odinsonin toinen elokuva oli monelle selkeä pettymys. Thor: The Dark World keräsi huomattavasti kehnommat arviot kuin vaikkapa sitä edeltänyt The Avengers (2012), ja jopa aika keskinkertaisena pidettyä ensimmäistä Thoria (2011) on kehuttu enemmän kuin jatko-osaa.

Vuosia ensi-illan jälkeen Thor: The Dark Worldin ohjaaja Alan Taylor teki selväksi, ettei hän ollut tyytyväinen siihen, millainen elokuvasta lopulta tuli.

”Keskityin tekemään tietynlaisen elokuvan, mutta leikkausvaiheessa tehtiin päätöksiä, joiden myötä se muuttui. Minua harmittaa, että julkaistua elokuvaa on muokattu reippaasti. Alkuperäisversiossa oli paljon enemmän juttuja joista pidän, mutta ne lensivät mäkeen”, Taylor kertoi syksyllä 2021.

Marvel Studiosin ehkä haukutuimman elokuvan ohjaaja ei ole itsekään tyytyväinen leffaan – julkaisisi mielellään siitä uuden version

Tänä vuonna myös Thoria näyttelevä Chris Hemsworth tylytti The Dark Worldia, kuitenkin omaan suoritukseensa keskittyen:

”Olin oikeastaan aika pettynyt siihen. En saanut hahmoani kasvamaan millään tavalla, enkä pystynyt tarjoamaan katsojille mitään odottamatonta tai erilaista.”

Pitääkö tästä Marvel Studiosin elokuvasta kukaan? Ensin sen haukkuivat fanit, sitten ohjaaja ja nyt myös Thorin näyttelijä

Eikä Malekith-pahista esittänyt Christopher Ecclestonkaan varsinaisesti ole Marvel-keikkaansa kehunut…

”Olin huora ja halusin ampua itseäni päähän”: Thor-pahiksen näyttelijä avautui yhteistyöstään Marvelin kanssa

Mikäli Thor: The Dark Worldin haluaa kaikesta parjauksesta huolimatta katsoa, esitetään elokuva tänään Hero-kanavalla kello 21.00. Suoratoistopalveluiden puolella elokuva on tarjolla Disney+:ssa, muiden MCU-tuotantojen tavoin.