”Omalaatuinen ja todella hauska elokuva” – Arvostelussa tänään Disney+:aan tullut The Banshees of Inisherin

22.03.2023 11:59 Muropaketin toimitus

Helmikuussa Suomen ensi-iltansa saaneen The Banshees of Inisherinin voi katsoa tästä päivästä lähtien Disney+:sta palvelun kuukausimaksun pulittamalla.

Martin McDonaghin ohjaama ja Irlannin länsirannikolla sijaitsevalle pienelle saarelle sijoittuva The Banshees of Inisherin kertoo kahdesta elinikäisestä kaveruksesta nimeltä Pádraic (Colin Farrell) ja Colm (Brendan Gleeson), jotka ajautuvat umpikujaan, kun Colm päättää yllättäen panna pisteen heidän ystävyydelleen. Tukenaan sisarensa Siobhán (Kerry Condon), jolla on omat kipupisteensä pikkuisen saaren ilmapiirissä yhdessä paikallisen poliisin pojan Dominicin (Barry Keoghan) kanssa, hämmentynyt ja musertunut Pádraic yrittää epätoivoisesti elvyttää vanhaa ystävyyttään. Mutta kun Colm tahtoaan teroittaakseen lyö pöytään hätkähdyttävän uhkavaatimuksen, riita alkaa paisua vaarallisiin mittasuhteisiin…

Muropaketin arviossa toimittaja Aki Lehti antoi The Banshees of Inisherinille neljä ja puoli tähteä viidestä seuraavien perusteluiden kera:

”The Banshees of Inisherin on tutkielma aivan tavallisista tallaajista, jotka ovat juuri niin monimutkaisia olentoja kuin ihmiset tuppaavat olemaan. Ennen kaikkea elokuva on todella hauska. Pikimusta huumori ei ehkä naurata kaikkia, sillä tyylilajin ystäväkin tunsi olonsa epämiellyttäväksi useaan otteeseen. The Banshees of Inisherin on omalaatuinen mestariteos, joka todistaa jälleen McDonaghin olevan upea elokuvantekijä. Hänellä on kadehdittava kyky löytää arkisistakin asioista yllättäviä puolia, joille ei voi kuin nauraa. Tai jäädä tuijottamaan hämmentyneenä monttu auki.”

Koko arvion voi lukea täältä:

Arvostelu | The Banshees of Inisherin on mestariteos ja yhdeksän Oscarin ehdokas ihan syystä

Jos suoratoisto ei kiinnosta, voi The Banshees of Inisherinin käydä vielä toistaiseksi katsomassa myös valkokankaalta.