Uusimmat

On olemassa yksi asia, mistä voi tunnistaa elokuvan olevan roskaa jo ennen ensi-iltaa tai ensimmäisiä arvioita

08.01.2020 12:44 Muropaketin toimitus

Kauhuklassikko The Grudgen eli Kaunan uusi versio saapuu Suomen elokuvateattereihin perjantaina.

Uusi Kauna on saanut etukäteen aikaiseksi hyvin vähän innostunutta liikehdintää, eikä monikaan tunnu koko kierrätystä kaipaavan. Ehkä hyvä niin, sillä ennusmerkkien mukaan luvassa on harvinaisen luokaton tekele.

Suomessa The Grudgen arvostelut saa studion määräyksestä julkaista vasta ensi-iltapäivänä. Jos unohdetaan Star Warsin ja Avengersin kaltaiset jättiensi-illat, tämä on alalla yleensä selvä merkki siitä, että katsojilta koetetaan saada rahat nopeasti pois ennen kuin viidakkorummun pauke kertoo, millaisesta tekeleestä on kyse.

Embargo on muutenkin erikoinen ratkaisu, sillä muualla maailmassa The Grudge on jo ehditty arvioida useissa julkaisuissa – eikä monikaan ole elokuvasta pitänyt.

Eikä siinä vielä kaikki.

The Grudge on jo saanut ensi-iltansa esimerkiksi Pohjois-Amerikassa sekä Ruotsissa ja Virossa – ja silti sen suomalaisarvioita pantataan!

Englanninkielisiä kritiikkejä summaavalla Rotten Tomatoes -sivustolla vain noin 15 prosenttia The Grudgen nähneistä kriitikoista on nauttinut näkemästään. Maksavan yleisön puolella elokuvasta on pitänyt vain noin joka viidennes katsoja.

Perjantaina sitten selviää, pitävätkö uhkaavat ennusmerkit paikkansa.