Onko elokuvayleisö kyllästynyt jatko-osiin? – Nämä uutuusleffat ovat menestyneet vuonna 2019 odotettua huonommin

19.06.2019 12:10 | Muropaketin toimitus

Hollywoodin isoimmat ensi-illat ovat olleet jo vuosien ajan jatko-osia, filmatisointeja tai kierrätyksiä. Nyt ilmassa on merkkejä siitä, että yleisö kaipaa jotain muuta.

Talouslehti Forbes uutisoi jatko-osien kurjasta menestyksestä tänä vuonna.

Esimerkiksi Shaft, Men In Black: International, Dark Phoenix, Godzilla: King of the Monsters, Lemmikkien salainen elämä 2 ja The Lego Movie 2 ovat kaikki menestyneet alle studioiden odotusten. Aikaisempina vuosina sama laskeva trendi on ollut havaittavissa esimerkiksi Independence Day: Resurgencen, Ghosbustersin, The Legend of Tarzanin ja Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadowsin kohdalla.

Forbesin mukaan jatko-osien suosion laskeminen johtuu siitä, että harva elokuva tarjoaa enää mitään oikeasti ainutlaatuista: ”Kun jokainen elokuva on erityinen, ei yksikään elokuva ole erityinen”, lehti kirjoittaa. Lisäksi näyttävää ja laadukasta tarjontaa on saatavilla kotioloissakin nykyään niin paljon, ettei kehnoja arvioita kerännyttä elokuvaa enää viitsitä lähteä katsomaan teatteriin asti.

Täysin ei jatko-osien suosio ole kuitenkaan romahtanut.

Huhtikuussa ensi-iltansa saanut Avengers: Endgame on maailman toiseksi menestynein elokuva kautta aikain, ja John Wick -elokuvasarjan kolmas osa on jättänyt edeltäjänsä selkeästi taakseen. Hyvin on pärjännyt myös tuore animaatioelokuva Näin koulutat lohikäärmeesi 3.

Oletko sinä kyllästynyt Hollywoodin jatko-osiin ja kierrätyksiin? Kerro mielipiteesi alla.

Pitäisikö Hollywoodin tarjoilla enemmän uusia tarinoita, eikä luottaa jatko-osiin ja filmatisointeihin yhtä paljon kuin nyt?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat