UUSIMMAT

Onko Netflixin hittielokuva rasistinen? Näin ohjaaja vastasi mielensäpahoittajille – ”Hahmot ovat tällaisia hyvästä syystä”

18.08.2022 08:30 Muropaketin toimitus

Netflixin TOP 10 -listan kärjessä elokuussa hyvän ajan pysytellyttä Purple Hearts -elokuvaa on syytetty rasistiseksi. Ohjaaja kiistää syytökset.

Purple Hearts -elokuvassa (2022) ”aloitteleva muusikko suostuu järkiavioliittoon merijalkaväen sotilaan kanssa, mutta onnettoman tapahtuman takia tekaistusta suhteesta tulee liiankin todellinen”.

Pääosia Purple Heartsissa esittävät Sofia Carson, Nicholas Galitzine ja Chosen Jacobs.

Purple Heartsin alussa elokuvan päähahmot Cassie ja Luke ovat aivan eri puusta veistettyjä. Tämän korostamiseksi elokuvasta löytyy esimerkiksi kohtaus, jossa yksi merijalkaväen sotilaista nostaa illallisella maljan ”elämälle, rakkaudelle ja helvetti arabien metsästämiselle, beibi”.

Cassie vaatii sotilasta pakittamaan, jolloin Luke vaatii naista rauhoittumaan.

Joidenkin mielestä tällaisen tilanteen sisällyttäminen elokuvaan tarkoittaa sitä, että Purple Hearts on rasistinen ja naisvihamielinen.

Purple Heartsin ohjaaja Elizabeth Allen Rosenbaum ei tietenkään tällaisia näkemyksiä jaa. Ohjaajan mukaan on tarinan kannalta täysin perusteltua, että mukana on myös epämiellyttäviä hahmoja.

Rasistiset puheet eivät tarkoita, että elokuvan viesti olisi rasistinen.

”Hahmoilla on omat puutteensa alussa ja se oli tarkoituksellista. Jotta punaiset ja siniset sydämet voisivat muuttua purppuraksi, pitää niiden olla aluksi aika äärimmäisiä. Ja jotkut hahmot elokuvassa ovat vielä äärimmäisempiä kuin toiset”, Rosenbaum selitti Varietyn haastattelussa.

Kuten arvata saattaa, eivät kaikki Purple Heartsin rasistiseksi tuominneet ole ohjaajan selitystä nielleet ja elokuvan boikotoiminen jatkuu.

Muropaketin uusimmat