Uusimmat

Onko Star Wars nykyään liian woke? ”Sikailu, rasismi ja vihapuhe eivät kuulu oikeiden fanien toimintaan”

Kuva: ©2024 Lucasfilm Ltd

30.05.2024 12:27 Muropaketin toimitus

Kuutta ensimmäistä Star Wars -elokuvaa on kritisoitu ”liian valkoisiksi”. Disneyn tuoreempien Star Wars -tarinoiden on puolestaan parjattu olevan ”liian woke”, kun valokeilaan on nostettu mm. entistä voimakkaammin naishahmoja ja eri etnisistä taustoista olevia näyttelijöitä.

Lucasfilmin nykyinen johtaja ja elokuvatuottaja Kathleen Kennedy on nyt kommentoinut julkisesti woke-syytöksiä. The New York Timesin haastattelussa (Deadlinen mukaan) Kennedy puhuu ennen kaikkea siitä negatiivisesta palautteesta, mitä ensi viikolla alkavan The Acolyten  naispuoliset tekijät ovat keränneet.

”Moni Star Warsin pariin astunut nainen on joutunut kamppailemaan somen ja fanien odotusten kanssa. Koska Star Warsin fanikunta on niin vahvasti miesvoittoista, naistekijöitä kohtaan hyökätään välillä hyvinkin henkilökohtaisilla tavoilla. Itse kuitenkin uskon, että tarinankerronnassa pitää edustaa kaikkia ihmisiä. Se on helppo päätös minulle.”

Samassa yhteydessä The Acolyten showrunner Leslye Headland puhui omista kokemuksistaan Star Wars -fanien kanssa:

”Star Wars -fanina tiedän itse, miten turhauttavaa tarinankerronta on joskus aikaisemmin ollut. Olen kokenut sen itse. Empatiani ovat Star Wars -fanien puolella. Haluan kuitenkin tehdä selväksi, että jokainen joka syyllistyy sikailuun, rasismiin ja vihapuheeseen… En pidä sellaisia ihmisiä faneina”.

The Acolyte alkaa Disney+:ssa keskiviikkona 5. kesäkuuta kahdella jaksolla