Uusimmat

Onko tämä Keanu Reevesin huonoin elokuva ikinä? Vuoden 2018 hirvitys keräsi Suomessa vain reilut 2000 katsojaa

03.06.2024 08:32 Muropaketin toimitus
Replicas

Kuva: Future Film

Keanu Reevesin ura on ollut viime vuosina hyvässä nosteessa, mitä voi pitää pienoisena ihmeenä, jos sattuu muistamaan millainen huti John Wick -tähdeltä lipsahti teattereihin kuutisen vuotta sitten.

Viaplayhin lisättiin viikonloppuna vuonna 2018 valmistunut ja seuraavana vuonna Suomen teattereihin saapunut tieteistrilleri Replicas. Jos elokuvan nimi ei soita kelloja, voit onnitella itseäsi hyvästä tuurista, sillä kyseessä on Keanu Reevesiltä oikein kunnon kalkkunakuonaa. Rotten Tomatoesissa Replicasin tuoreusaste on vain yhdeksän prosenttia, ja Muropaketin arviossa tekele sai vain puolikkaan tähden.

Toimittaja Aki Lehti ei to-del-la-kaan pitänyt näkemästään…

”Replicas on toimintaleffoissa viime vuosina heiluneen Keanu Reevesin paluu scifin pariin, mutta lopputuloksen perusteella miehen kannattaisi keskittyä tekemään vain niitä John Wick -leffojaan. Kloonauselokuva on nimittäin kamalinta käppää pitkään aikaan. […] Tämä on taas yksi niistä teoksista, jossa yhden ilmeen näyttelijä on aivan väärässä roolissa. Vaikka koko leffa on aivan hirveää soopaa, niin se voisi olla edes vähän parempi jos pääosassa olisi joku joka osaisi näytellä.”

Arvostelu | Keanu Reevesin Replicas-scifi-elokuvan huonous saa nauramaan ääneen

Ohjaaja Jeffrey Nachmanoffin hirvitystä tähdittävät Reevesin rinnalla Alice Eve ja Thomas Middleditch

Suomen teattereissa vain 2087 katsojaa (!) keränneen Replicasin juoni on vahvaa juustohyllyn laatua:

”Neurotieteilijä William Foster (Keanu Reeves) on tutkimusryhmänsä kanssa läpimurron partaalla kehittäessään menetelmää, jonka avulla kuolettavasti haavoittuneiden ihmisten tietoisuus voidaan siirtää synteettiseen kehoon. Williamin maailma kuitenkin romahtaa, kun hänen perheensä kuolee traagisessa auto-onnettomuudessa. Surun murtamana hän on valmis tekemään mitä hyvänsä saadakseen perheensä takaisin, vaikka se tarkoittaisi kaikkien luonnonlakien rikkomista. Kollegansa Edward Whittlen (Thomas Middleditch) avustuksella, ja salassa omalta tutkimusryhmältään, William päättää kloonata perheenjäsenensä ja siirtää heidän tietoisuutensa uusiin kehoihin. Hän joutuu kuitenkin vaikean päätöksen eteen, kun selviää, että ainoastaan kolme neljästä perheenjäsenestä voidaan herättää uudestaan henkiin – minkä hinnan William on valmis maksamaan saadakseen perheensä takaisin?”

Välttäkää kuin virrenveisaaja vihtahousua!