Uusimmat

Onnistuuko Jordan Peele kolmannen kerran peräkkäin? Get Out -ohjaajan uusi kauhuelokuva Nope kerää maailmalla kehuja

21.07.2022 14:15 Muropaketin toimitus

Jordan Peelen ohjaama ja käsikirjoittama Nope saa Suomessa ensi-iltansa 19. elokuuta.

Aiemmin paremmin näyttelijänä tunnettu Jordan Peele teki vuonna 2017 ohjausdebyyttinsä käsikirjoittamallaan kauhuelokuvalla Get Out, joka palkittiin jopa Oscarilla oivaltavasta käsikirjoituksestaan. Get Outia seurasi vuonna 2019 niin ikään erinomainen Us, ja tänä vuonna tulossa on Nope.

Nopen pääosissa nähdään muun muassa jo Get Outissa vakuuttanut Daniel Kaluuya sekä Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott ja Brandon Perea.

Peelen edelliset elokuvat huomioiden Nope on yksi vuoden kiinnostavimpia elokuvia. Siitä on nyt julkaistu maailmalla ensimmäisiä arvosteluita, jotka ovat olleet pääasiassa kiittäviä. Tällä hetkellä Nopen keskiarvo Metacriticissä on 77/100 (Get Outilla 85 ja Usilla 81).

Nopen kuvaillaan olevan “pelottava scifi-western”, “monella tapaa ilmiömäinen” ja Peelen kommentoidaan olevan mestari luomaan kokonaisvaltainen elämys. Kehuja saa myös elokuvan kuvauksesta vastaava Hoyte von Hoytema.

Suomessa Nope näytetään medialle vasta ensi-iltaviikolla.

Suomessa Peelen aiemmista elokuvista Get Out on katsottavissa suoratoistosta Amazon Prime Videossa ja Viaplayssa, Us puolestaan on tarjolla tällä hetkellä vain vuokra/ostoversiona.

Katso Nopen traileri tästä videosta: