“Painu v-ttuun, Thanos!” – Avengers: Endgamen kuuluisin repliikki olisi voinut olla ihan erilainen

10.06.2019 12:30 | Muropaketin toimitus

Varoitus! Juttu sisältää juonipaljastuksia Avengers: Endgamesta.

Marvel Studiosin uusimmassa supersankariseikkailussa Avengers: Endgame Kostajat lähtivät aikamatkalle kumotakseen Avengers: Infinity Warin karmaisevan lopun. Thanos (Josh Brolin) onnistui kuitenkin pääsemään perille supersankareiden suunnitelmista ja matkusti vuodesta 2014 tulevaisuuteen.

Erinäisten vaiheiden jälkeen Thanos onnistui melkein saamaan Ikuisuuskivet uudestaan haltuunsa. Viime hetkellä Tony Stark (Robert Downey Jr.) sai kuitenkin kivet itselleen, sanoi olevansa Rautamies (viitaten ensimmäiseen Iron Man -elokuvaan vuodelta 2008) ja pyyhkäisi Thanoksen ja tämän sotajoukot pois todellisuudesta.

Empire-lehden podcast-lähetyksessä Endgamen käsikirjoittajat Christopher Markus ja Stephen McFeely ovat paljastaneet, ettei ”I Am Iron Man” -repliikki ollut mitenkään itsestäänselvä valinta käänteentekevään kohtaukseen. Aluksi Tony Stark ei meinannut sanoa mitään – ja sitten hänen repliikkinsä oli melkein törkyisempi kuin mikään mitä Marvel Studiosin elokuvissa on koskaan kuultu.

”Muistelen että repliikki kuului jossain kohtaa haista vittu [’fuck you!’]. Eikös hän sanonut painu vittuun? Hän taisi sanoa niin… Kokeilimme monia eri juttuja. Mietimme myös, voimmeko päättää tämän kaiken selvään kiroiluun”, käsikirjoittajat kertasivat.

Nähtäväksi jää, kuullaanko eri repliikkivaihtoehtoja Avengers: Endgamen bonusmateriaaleissa tai pilalle menneissä kohtauksissa. Blu-ray on luvassa syksyn aikana.

Muropaketin uusimmat