Uusimmat

Paljastus Lord of the Ringsin kulisseista: Peter Jacksonia uhattiin potkuilla, tilalle olisi tullut Quentin Tarantino

04.05.2018 06:30 Muropaketin toimitus

Lord of the Rings

Uutuuskirja paljastaa mehukkaita yksityiskohtia vuosina 2001-2003 ilmestyneistä Lord of the Rings -elokuvista.

Ian Nathanin kirjassa Anything You Can Imagine: The Making of Middle-Earth paljastetaan, että Lord of the Rings -filmatisoinnin ollessa vielä Miramaxin tuotanto, tuottaja Harvey Weinstein ei ollut lainkaan mielissään Peter Jacksonista.

Aiheesta on kirjoittanut muun muassa Stuff-sivusto.

Harvey Weinsteinin mukaan Peter Jackson oli tuhlannut käsikirjoitukseen aivan liikaa rahaa, peräti 12 miljoonaa dollaria. Vielä tuolloin, 1990-luvun lopulla, aikomuksena oli tehdä kaksiosainen elokuvasarja, mutta Weinstein vaati tiivistämään koko tarinan yhteen elokuvaan.

Jos Peter Jackson ei tähän suostu, Harvey Weinstein uhkasi, voitaisiin hänet erottaa ja tilalle ottaa joko Weinsteinin luotto-ohjaaja Quentin Tarantino tai Shakespeare in Lovesta tuttu John Madden.

Quentin Tarantinon ohjaama Lord of the Rings olisi varmasti ollut… mielenkiintoinen elokuva. Ikävä kyllä maailma ei kuitenkaan koskaan saanut sitä nähdäkseen, sillä yhdessä tuottaja Ken Kaminsin kanssa Jackson vakuutti Weinsteinin siitä, ettei Lord of the Ringsiä voi tiivistää vain pariin tuntiin, ja sai sitten luvan kaupata elokuvan toiselle studiolle.

New Line Cineman huomassa J.R.R. Tolkienin romaanin pohjalta tehty käsikirjoitus laajeni lopulta trilogiaksi.

Muropaketin uusimmat