Uusimmat

Paluu tulevaisuuteen -tähti Michael J. Fox ei voi enää tehdä haastavampia rooleja – Suhtautuu asiaan uskomattomalla tyyneydellä

03.06.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Michael J. Fox on sairastanut Parkinsonin tautia jo yli 20 vuotta.

Näyttelijä Michael J. Fox jäi vuonna 2020 virallisesti eläkkeelle näyttelemisestä. Jo yli 20 vuotta Parkinsonin tautia sairastanut, ensi viikolla 60 vuotta täyttävä Fox suhtautuu sairauteensa kuitenkin uskomattoman rauhallisesti.

Tuoreessa haastattelussa (The Hollywood Reporterin kautta) Fox kertoo, kuinka aikoinaan muisti kaikki vuorosanansa helposti, mutta Parkinsonin tauti vei häneltä tämän taidon.

“Minulla on 70 sivua dialogia Brian de Palman elokuvassa ja koska tuotanto kalliine laitteistoineen luottaa siihen, että osaan vuorosanani, ei tämä tuottanut minulle mitään ongelmaa”, Fox kertoo viitaten vuonna 1989 julkaistuun elokuvaan Casualties of War.

Sairauden edetessä hänellä alkoi kuitenkin olla vaikeuksia vuorosanojensa muistamisessa.

“Oli huojentavaa huomata etten kuitenkaan alkanut panikoida. Ajattelin vain, että tämä on nyt näin. Mennään eteenpäin. […] En ota vastaan mitään, missä on paljon vuorosanoja, koska en saa niitä hoidettua. Se nyt on vaan niin. En muista viittä sivua dialogia. En pysty siihen. Sitä ei voi tehdä. Niinpä menen biitsille”, Fox selittää.