Paranormal Activity -ohjaaja Oren Peli on lopettanut elokuvanteon lähes kokonaan

12.11.2017 21:11 | Muropaketin toimitus

Paranormal Activity -leffan ohjannut Oren Peli päätti rahastaa elokuvallaan, ja siirtyi  sen jälkeen viettämään rauhallista elämää elokuvien ulkopuolelle.

Pienen budjetin kauhuelokuva Paranormal Activity oli aikamoinen hitti, joka toimi lähtölaukauksena tähän elokuvaan perustuvalle leffasarjalle. Menestyksestä huolimatta Paranormal Activityn ohjaaja Oren Peli on lopettanut elokuvanteon lähes tyystin. Hän toimii yhä elokuvien tuottajana mutta ohjaamisen hän on jättänyt muille: viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on ohjannut elokuvat Insidious, The Lord of Salem sekä vähälle huomiolle jääneen Area 51 -leffan.

Peli on puhunut Mick Garrisin Post Mortem -podcastissa Paranormal Activitysta sekä siitä, kuinka hän päätyi lopettamaan ohjaustyöt.

”Halusin oikeastaan vain rahastaa Paranormal Activityllä ja lopettaa työt siihen. Päädyin tuottamaan Paranormal Activityn jatko-osia, ja yhdessä vaiheessa minut kutsuttiin lounaalle Steven Spielbergin kanssa. Hän ehdotti, että meidän kannattaisi tehdä yhdessä TV-sarja. Siitä ajatuksesta syntyi sarja nimeltä The River. Vastaavia mahdollisuuksia sattui kohdalleni niin usein, että en päässyt elokuvanteosta eroon kokonaan. Päätin, että haluan ohjata jonkun elokuvan, ja minulle lähetettiin kasapäin käsikirjoituksia. Eräs niistä, Eliza Graves, oli todella loistava mutta päädyin sen kanssa lakisotkuihin ja projektista ei lopulta tullut mitään”, selvitti Peli.

Vastavaa sattui useamman elokuvan kanssa, ja kun Pelin tyttöystävä tuli raskaaksi, päätti mies lopettaa elokuvat kokonaan. Hän kieltäytyi jopa The Conjuring -elokuvan ohjaamisesta.

”Jos tekisin yhä elokuvia, olisin todella, todella tylsistynyt. Mutta en näe itseäni palaamassa elokuvien maailmaan aivan pian. Jotta palaisin ohjaamisen hulluun maailmaan, minun pitäisi löytää joku projekti jota rakastaisin hyvin paljon. Olen hyvin onnellinen siitä, ettei minun enää tarvitse elää elokuvien parissa nykyään”, summasi Peli.