Uusimmat

Perjantaina Suomen leffateattereihin saapuvan uutuuselokuvan voi katsoa kotona jo kesäkuussa vain muutamalla eurolla

31.05.2022 10:03 Muropaketin toimitus

Woodlands Dark and Days Bewitched

Päättyvän kevään Night Visions -festivaaleilla ensiesityksensä saanut dokumentti Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror saapuu perjantaina laajempaan elokuvateatterilevitykseen Suomessa, eikä mene kauaakaan, kun sen voi katsoa kotonakin.

Kiehtovan Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horrorin kuvaus kuuluu seuraavasti:

Witchfinder General (1968), Blood on Satan’s Claw (1971) ja Uhrijuhla (The Wicker Man, 1973). Nämä kolme elokuvaa loivat perustan kauhualagenrelle folk horror. Mutta seuraajia on ollut huomattavasti enemmän. Kier-La Janissen massiivisessa dokumentissa Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror yli 100 elokuvaa (mukana Suomesta Valkoinen peura [1952]) ja 50 haastattelua punovat definitiivisen historiikin lajityypistä, josta on tullut ajankohtaisempi kuin koskaan menestyselokuvien Midsommar (2019) ja The VVitch (2015) myötä.

Kier-La Janissen ohjaama ja käsikirjoittama dokumentti on pituudeltaan peräti 194 minuuttia, eli mistään pintaraapaisusta ei ole kyse. Jos ei tee mieli mennä katsomaan näin pitkää teosta leffateatterin saliin, voi Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horrorin katsoa pian myös kotona: Blockbusterin mukaan elokuva julkaistaan 20. kesäkuuta digitaalisesti sekä vuokra- että myyntiversiona.