UUSIMMAT

Peter Jackson hehkuttaa uutta Mortal Engines -elokuvaansa – Samalla julkaisiin kuusi kohtauskuvaa

05.06.2018 08:55 | Muropaketin toimitus

Peter Jackson on pitänyt elokuvarintamalla matalaa profiilia Hobitti-trilogian jälkeen. Loppuvuodesta tilanne kuitenkin muuttuu, kun Mortal Engines -elokuva saa ensi-iltansa.

Philip Reeven romaaniin pohjautuva Mortal Engines ei ole Peter Jacksonin ohjaama elokuva, mutta ilman häntä elokuvaa olisi tuskin tehty. Jackson on toiminut elokuvassa sekä käsikirjoittajana, tuottajana että yleisenä veturina. Ohjausvastuu on uskottu Jacksonin pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille Christian Riversille.

Mortal Enginessa ”ihmiskunta on joutunut sopeutumaan uudenlaiseen elämään luonnonkatastrofin tuhottua sivilisaatiomme tuhansia vuosia sitten. Suunnattomat liikkuvat kaupungit vaeltavat ympäri maapalloa ja saalistavat säälimättömästi toisiaan. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) asuu liikkuvista kaupungeista suurimpiin kuuluvan Lontoon alimmissa kerroksissa. Kohdatessaan vihollisia pakenevan Hester Shawn (Hera Hilmar) hän tempautuu mukaan seikkailuun ja joutuu taistelemaan henkensä edestä. Kahden täysin erilaista ihmistä yhdistää voimansa ja heidän kohtalonaan on muuttaa historian kulkua.”

USA Today on julkaissut Mortal Enginesta kuusi kohtauskuvaa (joista tosin ainakin yksi on jo aiemmin nähty) ja jututtanut Peter Jacksonia elokuvan tiimoilta. Haastattelussaan Jackson hehkuttaa Reeven romaania suuresti:

”Se oli hemmetin hyvä tarina, joka erilainen kuin mikään aikaisemmin lukemani. Liikkuva kaupunki, jossa on kauppoja, teattereita, virtaa, valoja ja kaikka hauskaa. Mortal Engines ei ole mikään George Orwellin 1984 – se on ihan eri tavoin oma houkutteleva juttunsa”.

Mortal Engines saa Suomessa ensi-iltansa 14. joulukuuta.

Julkaisua odotellessa ehtii hyvin lukea Reeven romaanin, joka on julkaistu suomeksi nimellä Kävelevät koneet (Karisto, 2004).

Muropaketin uusimmat