Uusimmat

Peter Jackson kertoi, mitä hänen 10 vuotta tekeillä olleelle elokuvalleen kuuluu: “Tulossa se vieläkin on…”

08.10.2018 07:36 Muropaketin toimitus

Peter Jacksonista ei ole paljoa kuultu ohjaajan uuvuttaneen Hobitti-trilogian jälkeen (2012-2014). Joulukuussa ilmestyy vihdoin Jacksonin tuottama ja käsikirjoittama Mortal Engines, mutta mihin unohtui jo vuosia sitten lupailtu Tintti-elokuva?

Sony Pictures sitoutui vuonna 2008 rahoittamaan kaksi Tintti-sarjakuvailmatisointia.

Ajatuksena oli, että Peter Jackson ja Steven Spielberg tekevät elokuvat yhdessä. Spielbergin ohjaama ja Jacksonin tuottama Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus ilmestyikin vuonna 2011. Sen jälkeen Hergén luomaa uutteraa journalistia ei valkokankaalla ole kuitenkaan nähty.

Peter Jacksonin mukaan uutta Tintti-elokuvaa ei ole haudattu, hänellä ei vain ole ollut aikaa paneutua sen tekemiseen muilta kiireiltä.

”Aion yhä tehdä sen”, Jackson lupasi Polygonille.

”Minun täytyy saada käsikirjoitus tehtyä, mutta toivon todellakin että saamme tehtyä Tintti-elokuvan, jonka minä ohjaan. Steven toimii sitten tuottajana. Toivon että elokuva saataisiin käyntiin vuoden tai kahden sisällä.”

Peter Jacksonin mukaan hän ei ole vielä päättänyt minkä Tintti-albumin hän aikoo ottaa käsittelyyn. Hyviä vaihtoehtoja riittää ja elokuva voisi olla tyylilajiltaan mitä vain avaruusseikkailun, viidakkokertomuksen ja poliittisen trillerin väliltä.

Yksisarvisen salaisuus oli vuonna 2011 kohtalainen menestys. 135 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva keräsi teatterikierroksellaan 374 miljoonan dollarin potin.