UUSIMMAT

Peter Jacksonin uudessa elokuvassa on kuitti Donald Trumpille: “Olimme niin vihaisia siitä mitä näimme uutisissa”

07.12.2018 06:30 | Muropaketin toimitus | 1

Peter Jacksonin tuottama ja käsikirjoittama Mortal Engines saa ensi-iltansa tänään.

Muropaketti tapasi Tolkien-filmatisoinneista tutun Peter Jacksonin Lontoossa marraskuun lopulla. Tässä yhteydessä Jackson kertoi muun muassa tavasta, jolla hän ja muut Mortal Enginesin tekijät halusivat sivaltaa Donald Trumpia elokuvallaan.

Muropaketin haastattelussa todetaan seuraavaa:

Mortal Enginesin käsikirjoitus kyllä mukailee kirjan tapahtumia, mutta paikoin myös poikkeaa lähdemateriaalista – tämä tuskin J.R.R. Tolkienin faneja yllättää. Yksi esimerkki käsikirjoittajien omasta panoksesta on kohtaus, jossa jättimäisen Lontoon ”hotkaiseman” kaupungin asukkaat otetaan vastaan ikään kuin pakolaisina. Kovaäänisistä kuuluu, mitä ihmisille seuraavaksi tapahtuu. Samassa yhteydessä ääni ilmoittaa, että vanhemmat ja lapset voidaan erottaa toisistaan. Kyseessä on tietenkin hyvin suorasukainen viittaus Donald Trumpiin ja Yhdysvaltain ja Meksikon rajan tapahtumiin syksyllä 2018.

Peter Jackson halusi lisätä Mortal Enginesiin pienen kommentin oikean maailman tapahtumista purkaakseen tuntojaan Trumpin harjoittamasta politiikasta.

”Se repliikki lisättiin elokuvaan viime hetkellä, kuusi viikkoa sitten [lokakuussa 2018]. Olimme niin vihaisia siitä mitä näimme uutisissa”, Jackson aloittaa ja antaa sitten haastattelutilaisuudessa mukana olevan, mutta toistuvasti puheenvuoron kollegalleen häviävän Philippa Boyensin jatkaa:

”Kirjoitimme siihen kohtaukseen muutamia lauseita havainnollistaaksemme, että tämä on pelottava tilanne ihmisille, jotka on kaapattu ja joilla ei nyt ole enää mitään. Kirja esittää näiden ihmisten tarinan tavalla, jota emme voineet elokuvaan ottaa. Niinpä pyrimme esittämään tilanteen kovaäänisen kautta.”

Peter Jacksonin ja Philippa Boyensin mukaan poliittiseksi heittäytyminen elokuvissa on aina hankalaa, koska tekoprosessi voi kestää kolme vuotta ja yhden päivän kohu-uutinen olla todella vanhentunut elokuvan viimein ilmestyessä. Mortal Enginesin ja Trumpin kohdalla reagointi oli kuitenkin mahdollista, koska ensi-iltaan oli aikaa enää niin vähän.

Lue koko juttu täältä:

Muropaketti tapasi Peter Jacksonin: ”Hobitin jälkeen en enää halunnut ohjata Mortal Enginesia itse”

Arvostelumme Mortal Enginesista:

Peter Jacksonin tuottama Mortal Engines ei ole mikään uusi Taru sormusten herrasta

Keskustelu

Tämä oli ennakkoon mielestäni kiinnostava ja katsomisen arvoinen elokuva mutta taidan jättää väliin kun en pidä siitä että jokapaikkaan tungetaan politiikkaa. Eikö mitään osata tehdä enää ilman vihjailuja ja poliittisia mielipiteitä!

Muropaketin uusimmat