Peter Jacksonin uusi elokuva floppasi – Mortal Engines saattaa tuottaa jopa 100 miljoonan dollarin tappiot

17.12.2018 07:48 | Muropaketin toimitus

Peter Jacksonin tuottama ja käsikirjoittama Mortal Engines sai ensi-iltansa Pohjois-Amerikassa viime viikonloppuna. Jo perjantaina kävi selväksi, ettei elokuvasta ole tulossa hittiä.

Philip Reeven romaaniin pohjautuva ja Christian Riversin ohjaama Mortal Engines keräsi USA:ssa viikonlopun aikana vain 7,5 miljoonan dollarin lipunmyynnin, uutisoi Box Office Mojo. Tällä tuloksella se nousi katsojatilastojen viidennelle sijalle.

Tulos on suorastaan surkea.

Mortal Enginesista kaavailtiin uuden elokuvasarjan avausosaa, mutta viimeistään tässä vaiheessa moiset suunnitelmat joudutaan hautaamaan. Riversin ohjaama elokuva on saanut pääsääntöisesti koleita arvioita niin kriitikoilta kuin maksavalta yleisöltäkin. Muropaketissa elokuvalle lohkesi sentään kolme tähteä viidestä.

Tähän mennessä Mortal Engines on kerännyt maailmanlaajuisesti vain 42,3 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Elokuvan budjetiksi on ilmoitettu noin 100 miljoonaa dollaria (huhujen mukaan summa saattaa oikeasti olla jopa 150 miljoonaa) – ja markkinointikustannukset sekä muut juoksevat kulut päälle.

Deadline-sivuston mukaan Mortal Engines saattaa tuottaa Universal-studiolle vielä jopa 100 miljoonan dollarin tappiot – enemmänkin, jos huhut paisuneesta budjetista pitävät paikkansa.