Pienirakkoisia Stephen King -faneja kiusataan taas: Hohdon jatko-osa Doctor Sleep ei ole ihan lyhyt elokuva

15.10.2019 18:05 | Muropaketin toimitus

Valkokankaalla seuraavaksi nähtävä Stephen King -filmatisointi ei ole yhtä pitkä kuin kolmituntinen It – Chapter Two, mutta ei Doctor Sleepiä lyhyeksikään kehtaa väittää.

AMC-elokuvateatteriketjun sivuilla on paljastettu Hohdon tarinaa jatkavan Doctor Sleepin virallinen mitta: elokuva kestää kaksi tuntia ja 32 minuuttia.

Stanley Kubrickin ohjaaman Hohto-elokuvan pituus oli puolestaan Euroopassa 119 minuuttia eli aika tasan kaksi tuntia.

Ewan McGregorin tähdittämän Doctor Sleepin ensi-ilta on Suomessa 1.11.2019.

Elokuvan juonikuvaus on melkoinen spoilerikimara, joten lue tästä eteenpäin omalla vastuullasi:

”Doctor Sleep” jatkaa Danny Torrancen tarinaa 40 vuotta Hohdon kauhistuttavien tapahtumien jälkeen. Ewan McGregor, Rebecca Ferguson ja tulokas Kyliegh Curran tähdittävät yliluonnollista trilleriä, jonka Mike Flanagan on ohjannut ja käsikirjoittanut Stephen Kingin Tohtori Uni -romaanin pohjalta. Lapsuutensa tapahtumista Overlook-hotellissa pysyvästi traumatisoitunut Dan Torrance on taistellut saavuttaakseen edes jonkinlaisen rauhan sisällään. Mutta tämä rauha murskaantuu hänen kohdatessaan Abran, rohkean nuoren tytön, jolla on myös voimakas ”hohdoksi” kutsuttu yliluonnollinen kyky. Abra on tunnistanut vaistomaisesti saman kyvyn Danissa ja etsinyt hänet käsiinsä saadakseen apua armotonta Rose the Hatia vastaan, joka seuraajistaan koostuvan Tosi solmu -ryhmän kanssa tavoittelee viattomien hohtoa saavuttaakseen kuolemattomuuden. Dan ja Abra liittoutuvat Rosea vastaan ja alkaa raaka taistelu elämästä ja kuolemasta. Abran viattomuus ja peloton hohdon käyttö rohkaisevat Dania turvautumaan omiin voimiinsa aivan uudella tavalla – ja samalla kohtamaan omat pelkonsa ja herättämään menneisyyden haamut.