Uusimmat

“Pilaat urasi menemällä Jim Carreyn elokuvaan, me pysäytämme sinut!” – Nuija ja tosinuija -tähti muisteli yötä, jolloin hänet koetettiin savustaa roolistaan pois

04.06.2018 08:08 Muropaketin toimitus

Nuija ja tosinuija -tähti Jeff Daniels on muistellut 1990-luvun alkupuolta, jolloin hän otti riskin ja lupautui mukaan samaan komediaan Jim Carreyn kanssa.

Ennen kuin Nuija ja tosinuija sai ensi-iltansa vuonna 1994, tunnettiin Jeff Daniels astetta vakavammista rooleista.

Eivät Arachnofobia (1990) tai Lihakauppiaan vaimo (1991) tietenkään mitään kriitikoiden ylistämiä mestariteoksia olleet, mutta sentään Daniels ei esittänyt niissä hillittömästi ripuloivaa älykääpiötä, jonka kieli juuttuu laskettelukeskuksen tolppaan.

Näyttelijän agentit olivatkin sitä mieltä, että Nuija ja tosinuija oli ehdottomasti huono idea.

The Hollywood Reporterin Drama Actor Roundtable -juttutuokiossa Daniels muisteli tilannetta seuraavasti:

”Kolme agenttia soitti minulle Nuijan ja tosinuijan puvustustapaamista edeltävänä yönä. Yksi New Yorkista ja kaksi Los Angelesista. Los Angelesin agentit ilmoittivat: ’Me aiomme estää sinua. Sinä et tee tätä elokuvaa. Olet vakavasti otettava ja tärkeä näyttelijä. Koetamme saada sinulle Oscarin. Älä pyristele vastaan. Nuija ja tosinuija on urasi loppu. Suoraan sanoen Jim Carrey on koominen nero. Ei nyt pahalla, mutta hän pyyhkii sinulla lattiaa. Sano ei Nuijan ja tosinuijan tekijöille, ja me hoidamme loput'”.

Jeff Daniels piti kuitenkin päänsä, ja loppu on komedian historiaa.