Uusimmat

Pitkä kuin nälkävuosi, mutta myös todella hyvä – Leonardo DiCaprion uusi elokuva keräsi reippaat kehut Cannesissa

Kuva: © Apple

22.05.2023 08:25 Muropaketin toimitus

Martin Scorsesen ohjaama 3,5 tunnin mittainen Killers of the Flower Moon on kriitikoiden mukaan mestariteos.

Martin Scorsesen ohjaama ja Leonardo DiCaprion sekä Lily Gladstonen tähdittämä Killers of the Flower Moon sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla myöhään lauantai-iltana.

Yhdeksän minuutin mittaiset aplodit katsojilta saanut 3h 26min pitkä elokuva kerää kehuja ja sen kriitikkoarvostelut ovat järjestäin kehuvia.

Rotten Tomatoes -sivuston mukaan elokuvasta on pitänyt 97 prosenttia kriitikoista.  Metacriticin puolella kriitikkoarvostelujen keskiarvo on tällä hetkellä 91 / 100.

Niin sanottuja tavisarvioita ei kumpikaan sivusto tarjoa ennen elokuvan laajempaa valkokangaslevitystä. Letterboxd-sivustolla puolestaan kuka tahansa voi arvottaa elokuvan. 1500 elokuvan Cannesissa nähnyttä on kertonut mielipiteensä ja sen tähtimäärä on tällä hetkellä huima 4,2 / 5.

DiCaprion ja Gladstonen lisäksi Killers of the Flower Moonissa nähdään myös Robert De Niro, Jesse Plemons, John Lithgow, Brendan Fraser, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion ja Tantoo Cardinal.

Killers of the Flower Moon saapuu Suomen valkokankaille 20. lokakuuta, jonka jälkeen se julkaistaan tuoreeltaan Apple TV+:ssa. Tarkka suoratoistoensi-ilta ei ole vielä tiedossa.

Cannes-festivaalin virallinen YouTube-kanava on julkaissut myös elokuvan pressitilaisuuden kokonaisuudessaan: