“Netflixin ilmainen kilpailija” Plex aloitti Suomessa – Testasimme: ”Pelkkiä nevahööd-elokuvia, eikä niitäkään montaa”

05.12.2019 09:30 | Tatu Junni

Jokaista uutta suoratoistopalvelua on otettu tavaksi kutsua ”Netflixin kilpailijaksi”, mutta ihan aina ei titteli ole perusteltu.

Jo vuosia viihdekentällä toiminut Plex on laajentanut toimintaansa ja tuonut oman suoratoistopalvelunsa kertaheitolla saataville peräti 220:een eri maahan. Toiminta pohjautuu mainosrahoitteisuuteen – toisin sanoen elokuvia saa katsoa laillisesti ilmaiseksi ilman minkäänlaista kuukausimaksua.

Suomessa on totuttu mainoskatkoihin jo äidinmaitoa hörppiessä, joten tähän asti Plex kuulostaa varmasti monen korvaan hyvältä.

Mutta sitten tulee pienellä painettu:

Vaikka Plexiä mainostetaan Terminatorin, Sademiehen ja Evil Deadien kaltaisilla klassikkoelokuvilla, on palvelun tarjonta tosiasiassa niin suppea, ettei Plex todellakaan ole varteenotettava haastaja Netflixille.

Scifin suurena ystävänä ryntäsin tietenkin ensimmäiseksi katsomaan, mitä Plex tarjoaa tässä sarjassa. Listan kärjessä on ikivihreät klassikot ja kulttisuosikit, kuten… tuota… Like a Bat Outta Hell, Singularity Principle, Powerplegic ja Chicago Rot…?

”Suosituimpien elokuvien” listalta löytyi Sniper, Lovemakers, The Secret Kingdom ja My Brother the Time Traveler.

Samaa nevahööd-osastoa löytyi myös muista kategorioista, ja lisäksi elokuvien määrän huomasi nopeasti olevan Plexissä hyvin suppea.

Ja mitäs kummaa: Terminatoria tai Evil Deadia ei löytynyt listoilta eikä myöskään haulla, eli ilmeisesti Plexin valikoima ei ole kaikkialla edes niin laaja kuin on lupailtu.

Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta: Vaikka Plexiä on mainostettu Jesse Eisenbergin ja Kristen Stewartin melko tunnetulla American Ultra -elokuvalla, ei toimintakomediaa ole palvelussa nähtävissä, ainoastaan sen tekemistä taustoittavaa materiaalia.

Toki Plex on vielä alkutekijöissään, mutta ensikosketus ei kannustanut palaamaan ainakaan lähiaikoina tutkimaan tarjontaa lisää.

Plex on saatavilla usealle eri alustalle (Apple TV, Android TV, Android, iOS, Xbox, PlayStation…). Kuulemma myös VR-laseilla voi elokuvia katsoa, mutta laadusta emme mene takuuseen.

Muropaketin uusimmat