Puheet mustan miehen tappamisesta näkyvät nyt? Taken-tähden uutuuselokuva keräsi kurjat katsojaluvut USA:ssa

13.02.2019 07:03 | Muropaketin toimitus

Menneisyyden synneistä puhuminen kolhi Liam Neesonin julkikuvaa pahasti.

Liam Neeson kertoi taannoin, miten hän vuosia sitten ajautui kriisiin ystävänsä jouduttua raiskatuksi ja lähti sen myötä etsimään kadulta ketä tahansa tummaihoista mieshenkilöä tappamismielessä. Haastattelun yhteydessä ja sen jälkeen Neeson teki selväksi, ettei ole rasisti, mutta moni on hänet silti sellaiseksi nyt leimannut. Kiivaimmat ovat jopa vaatineet näyttelijän poistamista uudesta Men in Black -elokuvasta.

Kohu Liam Neesonin ympärillä on saattanut aiheuttaa sen, että näyttelijän uusin elokuva Cold Pursuit menestyi hyvin vaatimattomasti Yhdysvaltain lippuluukuilla. The Wrap -sivuston mukaan Cold Pursuit keräsi ensi-iltaviikonloppunaan vain 10,8 miljoonaa dollaria, mikä nosti sen katsojatilastoissa kolmannelle sijalle. Näin kehnoihin avauslukuihin ei mikään Neesonin elokuva ole joutunut tyytymään sitten vuoden 2010, jolloin The Next Three Daysin lipunmyynti jäi USA:ssa vain 6,5 miljoonaan dollariin.

On mahdoton arvioita tarkkaan, miten pahasti Cold Pursuit kärsi Liam Neesonin kohutusta haastattelusta. Pienimuotoinen trilleri on jo lähtökohtaisesti kaukana Taken-jatko-osista, joten katsojakato saattaa johtua hyvin myös siitä, ettei yleisöä yksinkertaisesti kiinnostanut kierrätys norjalaiselokuvasta Lumiauramies.

Suomessa Cold Pursuit saa ensi-iltansa 1.3.2019 nimellä Kylmä kosto.

Muropaketin uusimmat