Queen-elokuva Bohemian Rhapsodysta tuli iso hitti Suomessa – hallinnut TOP 20 -listaa jo viikkoja, katsojia satojatuhansia

18.12.2018 08:15 | Muropaketin toimitus

Queen-yhtyeen ja Freddie Mercuryn tarinan kertovasta Bohemian Rhapsody -elokuvasta on muodostunut ison luokan hitti Suomessa.

Suomen Elokuvasäätiö kertoo sivuillaan Bohemian Rhapsodyn olleen taas viime viikonlopun suosituin elokuva Suomessa. Ensi-iltansa (2.11.2018) jälkeen Bryan Singerin ohjaama elokuva on ollut toistuvasti joko TOP 20 -listan kärjessä tai aivan kärjen tuntumassa. Tämä näkyy myös katsojaluvuissa: Bohemian Rhapsodylle on kertynyt Suomessa huimat 264 747 katsojaa. 300 000 katsojan raja saattaa hyvinkin ylittyä vielä ennen kuin elokuva poistuu teattereista.

Myös muualla maailmassa Bohemian Rhapsody on niittänyt menestystä. Box Office Mojon mukaan elokuva on kerännyt maailmanlaajuisesti 636,6 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Elokuvan menestystä ei ole jarruttanut edes kohtalaisen nuivat arviot. Esimerkiksi Muropaketin arvostelussa Bohemian Rhapsody sai vain kaksi tähteä viidestä.

Bohemian Rhapsodyn juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Bohemian Rhapsody on järisyttävä kunnianosoitus Queenin musiikille ja yhtyeen legendaariselle laulajalle Freddie Mercurylle, josta tuli yksi maailman rakastetuimmista viihdyttäjistä. Yhtyeen rakettimainen nousu, ikoniset kappaleet ja vallankumouksellinen soundi olivat kaikki vähällä tuhoutua, kun Mercuryn elämä lähti syöksykierteeseen. Yhtyeen voitokas paluu kulminoitui ikoniseen esiintymiseen Live Aid -konsertissa. Queenin perintö inspiroi kaikkia unelmoijia, ulkopuolisia ja musiikkia rakastavia tänäkin päivänä.