Uusimmat

Quentin Tarantino antoi Netflixin kuulla kunniansa: ”Tuntuu kuin siinä palvelussa julkaistut leffat eivät olisi edes olemassa”

29.05.2023 12:00 Muropaketin toimitus
Don't Look Up

Don’t Look Up oli joulun 2021 hitti Netflixissä

Quentin Tarantino pitää Netflix-elokuvia hetken höttönä.

Netflixin elokuvat ovat onnistuneet keräämään kovia katsojamääriä, mutta epäonnistuneet lyömään leimaa populaarikulttuuriin. Aniharvassa ovat ne Netflixin leffat, joista puhutaan vielä kuukausia saati vuosia myöhemmin.

Tätä mieltä on Quentin Tarantino, joka on lytännyt suoratoistojätin tuotokset tuoreessa haastattelussaan.

”Teen varmaan seuraavan elokuvani Sonyn kanssa, koska se on viimeinen studio, joka on täysin ja läpikotaisin omistautunut teatterijulkaisuihin”, Tarantino kertoi Deadlinen haastattelussa tulevaan The Movie Critic -elokuvaansa viitaten.

”Muut haluavat vain tukea suoratoistovirtaansa. […] Sony mittaa elokuvan menestyksen sillä, montako persettä on penkissä leffateatterissa. Ja sillä, miten se muodostuu osaksi ajankuvaa. Sonya ei kiinnosta tehdä isoa ja kallista leffaa, ja laittaa sitä suoratoistoalustalle niin, ettei kukaan edes tiedä sen olevan siellä”, Tarantino tuskaili ja jatkoi:

”En nyt halua kiusata ketään, mutta ilmeisesti Netflix on maksanut Ryan Reynoldsille elokuvista 50 miljoonaa dollaria. En tiedä mitään noista leffoista. En ole koskaan nähnyt niitä. Oletteko te? Hienoa että hän [Ryan Reynolds] tienaa paljon rahaa, mutta nuo elokuvat eivät ole mukana ajassa. Tuntuu melkein kuin niitä ei olisi olemassakaan”.

Netflix on julkaissut vuosien saatossa kymmeniä ja kymmeniä elokuvia. Siihen nähden on aika mielenkiintoista, miten harva niistä muistetaan edelleen. Toki Bird Box, The Gray Man tai Red Notice voivat soittaa kelloja, mutta mitäs niissä oikeastaan tapahtuikaan…?

Jopa julkaisunsa aikaan kehuja keränneet The Irishman ja Don’t Look Up tuntuvat vaipuneen useimmilta unholaan jo parissa vuodessa.