Quentin Tarantino ei ole Quentin Tarantinon oikea nimi – ”Se kuulosti siistiltä silloin, nyt haluaisin vaihtaa sen”, ohjaaja paljasti

29.06.2021 07:45 | Muropaketin toimitus

Quentin Tarantino on nimi, jonka jokainen elokuvaharrastaja ja myös moni ummikko tunnistaa. Tarantino ei kuitenkaan ole Quentin Tarantinon oikea nimi.

Kun Quentin Tarantino oli lapsi, tunnettiin hänet vielä nimellä Quentin Zastoupil, joka tuli hänen isäpuoleltaan. ”En vielä silloin edes tiennyt nimeä Tarantino. Olin Zastoupil. Se oli nimeni ja kaikki tunsivat minut sillä”, Tarantino / Zastoupil kertoi Marc Maronin WTF-podcastissa hiljattain.

”En koskaan tuntenut isääni ollenkaan. Joten kun vaihdoin nimeni Tarantinoksi 18- tai 19-vuotiaana, johtui se vain siitä, että nimi kuulosti mielestäni siistiltä, se oli italialainen. Quentin Tarantino kuulosti mielestäni siistiltä nimeltä. Sillä ei ollut mitään tekemistä biologisen isäni tai sukuni kanssa”.

”Jos voisin päättää asiasta nyt uudelleen, en ottaisi Tarantinon nimeä. Käyttäisin toista nimeäni, joka on Jerome, sukunimenäni. Olisin Quentin Jerome”.

Quentin Tarantinon esikoisromaani, ohjaaja-käsikirjoittajan uusimman elokuvan pohjalta tehty Once Upon a Time in Hollywood, ilmestyy tänään Suomessa ja Yhdysvalloissa.