Quentin Tarantino sanoo tienneensä Harvey Weinsteinin harrastamasta seksuaalisesta häirinnästä jo pitkään

24.10.2017 17:14 | Muropaketin toimitus

Quentin Tarantino myöntää tienneensä Harvey Weinsteinin syyllistyneen seksuaaliseen häirintään.

Quentin Tarantino on myöntänyt, että hänen olisi pitänyt tehdä jotain, koska hänellä oli ensikäden tietoa yhteistyökumppaninsa Harvey Weinsteinin harrastamasta seksuaalisesta häirinnästä. Tarantino on kertonut haastattelussa tienneensä Weinsteinin vastenmielisistä toimista jo kauan ennen kuin asia nousi pinnalle The New York Timesin ja The New Yorkerin artikkeleiden myötä.

Harvey Weinstein on toiminut tuottajana lukuisissa Tarantinon elokuvissa.

Viime viikkojen aikana Weinsteinia on syytetty raiskauksista, seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta. Hän on itse torjunut väitteet.

”Tiesin tarpeeksi paljon, että olisin tehnyt asialle enemmän kuin mitä tein. Ei ollut kyse mistään tavallisista huhuista tai juoruista, vaan ensikäden tiedoista. Tiedän hänen tehneen joitain näistä asioista joista häntä syytetään”, tunnusti Tarantino haastattelussa.

Tarantino jatkaa kertomalla kuinka hän toivoo, että olisi ottanut vastuuta kuulemastaan.

”Jos olisin toiminut silloin, en olisi joutunut työskentelemään hänen kanssaan.”

Tarantino kertoo haastattelussa saaneensa kuulla entiseltä tyttöystävältään Mira Sorvinolta, kuinka Weinsteinilla on tapana harrastaa epätoivottuja seksuaalisia lähentelyjä. Tarantino myöntää tietäneensä 1990-luvulla tapahtuneesta oikeussalien ulkopuolella sovitusta Rose McGowanin tapauksesta.

”Marginalisoin kaiken tietämäni. Kaikki mitä sanon nyt kuulostaa paskalta tekosyyltä”, tiivistää Tarantino.

Tarantino tiesi Weinsteinin toimista, mutta päätti silti jatkaa tämän omistaman tuotantoyhtiön kanssa yhteistyötä vuosikymmenien ajan. Tästä huolimatta hän peräänkuuluttaa miesten vastuuta asioihin puuttumiseen.

”Kutsun kaikkia miehiä olemaan pelkäämättä seurauksia. Tehkää muutakin kuin pelkkiä tiedotteita. Tiedostakaa, että Tanskanmaalla oli jotain mätää. Vannokaa hakevanne oikeutta siskoillemme”, julisti Tarantino.