Quentin Tarantinolle maksettiin vain yksi dollari illalla tv:ssä nähtävän väkivaltahitin tekemisestä

21.09.2020 08:13 | Muropaketin toimitus

Frank Millerin sarjakuviin pohjautuva Sin City esitetään taas Suomen televisiossa. Tänään kanava on Paramount Network ja kellonaika 22.00.

”Sin City vilisee paatuneita rikollisia, kieroja jepareita ja seksikkäitä pimuja, joista eräät janoavat kostoa, toiset kaipaavat synninpäästöä ja kolmannet kumpaakin. Elokuva ammentaa aineksia lähinnä kolmesta Millerin albumista: ne ovat Sin City, joka poiki pitkäikäisen kiitetyn sarjan, Keltainen äpärä (That Yellow Bastard) ja Kohtalokas tappo (The Big Fat Kill).”

Siinä pähkinänkuoressa vuoden 2005, joka tosin lienee jo läpikotaisin tuttu useille Muropaketin lukijoille.

Sin Cityn ohjauksesta vastasivat Robert Rodriguez ja Frank Miller, mutta myös Rodriguezin hyvällä ystävällä Quentin Tarantinolla oli lusikkansa sopassa.

Pulp Fictionin kippari ohjasi Sin Cityyn kohtauksen, jossa Dwight (Clive Owen) juttelee Jack Raffertyn (Benicio del Toro) ruumiin kanssa lyhyen automatkan ajan. Tarantino teki koko homman vastapalveluksena kaverilleen, ja veloitti siksi työstään vain yhden dollarin. Aikaisemin Rodriguez oli auttanut Tarantinoa Kill Billin tekemisessä samalla summalla.

Muropaketin uusimmat