Uusimmat

Raiskauskohtaus on ollut monelle liikaa – Katsojat vaativat Netflixin suosituimman elokuvan eteen varoitusta

11.10.2022 08:52 Muropaketin toimitus

Mila Kunis

Netflixin katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessakin noussut Onnentyttö sisältää niin raskasta materiaalia, että sen ikärajasuositus on K18.

Jessica Knollin romaaniin pohjautuvassa Onnentyttö-elokuvassa (Luckiest Girl Alive) ”toimittajan täydellinen elämä New Yorkissa alkaa ratkeilla liitoksistaan, kun tosirikosdokumentti pakottaa hänet läpikäymään tuskallisia lukioaikojaan”.

Onnentyttö on saanut Yhdysvalloissa R-ikärajaluokituksen (Suomessa yleensä K16) seuraavista syistä: ”väkivalta, raiskaus, seksuaalinen materiaali, kielenkäyttö ja teinien päihteidenkäyttö”.

Pelkän kohtauskuvan perusteella Onnentyttöä on voinut erehtyä luulemaan Mila Kunisin uusimmaksi ihmissuhdedraamaksi tai jopa komediaksi. Siksi järkytys onkin ollut sitäkin kovempi, kun elokuva onkin sisältänyt esimerkiksi sangen ahdistavana pidetyn raiskauskohtauksen.

Ahdistusta ja harmistusta on purettu sitten somessa. NME uutisoi miten moni katsoja on tuohtunut Onnentytön sisällöstä ja vaatinut Netflixiä lisäämään elokuvan alkuun näkyvän varoituksen siitä, mitä tarina oikein sisältää – pelkkää korkeaa ikärajaluokitusta ei ole pidetty riittävänä ”suojatoimena”.

Alla pari näytettä Netflixin saamasta palautteesta: