UUSIMMAT

Rakkautta & Anarkiaa 2018: Kolme erittäin outoa elokuvaa, jotka tahdomme ehdottomasti nähdä

13.09.2018 09:00 | Tuukka Hämäläinen & Taija Nikkonen

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään jälleen 20.–30. syyskuuta Helsingissä. Jatkamme ohjelmiston esittelyä kolmella erikoisella elokuvalla, jotka todellakin täytyy nähdä.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali käynnistyy tasan viikon kuluttua ja tuo jälleen Helsingin valkokankaille valtavan joukon lyhyitä ja pitkiä elokuvia. Koska valikoima on joka vuosi hengästyttävän runsas, valikoimme joukosta useampia tärppejä Muropaketin lukijoille.

Eilen valitsimme ohjelmistosta kolme varmaa valintaa, ja tänään vuorossa on kolme outoakin oudompaa elokuvaa. Kolmas setti on luvassa jo huomenna.

1) Pig

Iranista nähdään Suomen valkokankailla harvemmin elokuvia, ja vielä harvemmin kauhukomedioita. Mani Haghighin käsikirjoittama ja ohjaama Pig on siis vähintäänkin erikoinen tapaus, mutta vielä oudommaksi sen tekee mustan huumorin ja goren sävyttämä tarina.

Elokuvan keskiössä on hallituksen mustalle listalle päätynyt elokuvaohjaaja Hasan Kasmai (Hasan Majuni), jonka elämä on täynnä ongelmia tympeää työtä, perhettä ja karannutta rakastajaa myöten. Pahinta on kuitenkin se, että lahjakkaita ohjaajia saalistava sarjamurhaaja ei ole Hasanista kiinnostunut. Epäonnisen videon myötä kaveri päätyy kuitenkin itse epäiltyjen listalle sarjamurhaajajahdissa, ja sosiaalisen median julkinen lynkkaus voi alkaa.

Näytösajat ja lipunmyynti R&A:n sivuilta. Pig ei tiettävästi tule Suomessa levitykseen festiaalin ulkopuolella.

2) Anna and the Apocalypse

Jos elokuvaa kuvaillaan ”La La Landin ja Shaun of the Deadin yhdistelmäksi”, ei sitä voi jättää näkemättä. Näin on John McPhailin uuden elokuvan kohdalla, joka on kirjaimellisesti joulunajan zombie-musikaali. Luvassa on siis samalla mitalla splatteria sekä laulu- ja tanssinumeroita.

Elokuvan päähenkilö on muun muassa Les Misérablesista (2012) tunnetun Ella Huntin esittämä nuori Anna, jonka suunnitelmat menevät uusiksi sivilisaation romahtaessa ja elävien kuolleiden vallatessa skotlantilaisen pikkukaupungin. Anna lyöttäytyy ystäviensä ja entisen poikakaverinsa kanssa yhteen selviytyäkseen koululle, jossa täytyy vielä selvitä tiukkaa kuria pitävästä rehtorista.

Näytösajat ja lipunmyynti R&A:n sivuiltaAnna and the Apocalypse ei näillä näkymin tule levitykseen festivaalin ulkopuolella.

3) Metatitanic

Suomalaisohjaaja Hannaleena Haurun uusi elokuva on jotain niin omituista, ettei sitä voi millään ohittaa – ainakaan jos James Cameronin Titanic (1997) herättää sinussa voimakkaita tunteita (suuntaan tai toiseen). Viime vuoden omaperäisimmän kotimaisen elokuvan Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ohjaaja tarjoilee tällä kertaa eriskummallisen metaelokuvan, joka jäljittelee itsetietoisesti Titanicia.

Tarinan keskiössä ovat siis Haurun itsensä esittämä Rose ja aviomies Billy Zane (Kimi Vilkkula), joiden suhde ajautuu törmäyskurssille Rosen rakastuessa kalliolaiseen boheemiin nimeltä Jack. Samaan aikaan Helsinki on ilmeisesti uppoamassa.

Metatitanicin traileri on toistaiseksi nähtävissä vain Facebookissa. Virallisesti reilun tunnin mittainen elokuva esitetään R&A:n lyhytelokuvien sarjassa, ja sen alkukuvana nähdään ruotsalaiselokuva Juck.

Näytösajat ja lipunmyynti R&A:n sivuilta. Metatitanicin esityksistä festivaalin jälkeen ei toistaiseksi ole tietoa.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin näytöslippujen myynti käynnistyy tänään. Lisätietoja hiff.fi.

Muropaketin uusimmat