Uusimmat

Rakkautta & Anarkiaa tulee taas – Nämä viisi elokuvaa festivaaleilla pitää ainakin nähdä

12.09.2019 10:24 Tuukka Hämäläinen

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali käynnistyy viikon päästä. Kokosimme viisi varmaa valintaa festarin runsaasta ohjelmistosta.

Rakkautta & Anarkiaa järjestetään jälleen 19.-29. syyskuuta, ja festivaalin ohjelmistosta löytyy valtava määrä laadukkaita elokuvia. Koska festivaalin näytöskohtaiset liput tulivat myyntiin tänään, esittelemme lyhyesti viisi takuuvarmaa valintaa, joihin kannattaa napata liput hyvissä ajoin. Mukana on myös lisävalinta erityisesti Muropaketin lukijoita ajatellen.

Kaikki näytökset ja lippukauppa löytyvät Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin nettisivuilta.

1. Lighthouse

The VVitchillä (2015) maailmanmaineeseen ponnahtaneen Robert Eggersin odotettu The Lighthouse on takuuvarma valinta, jonka ainukainen R&A-näytös myydään varmasti välittömästi loppuun. Mustavalkoisessa, tahallisen oudossa ”kauhuelokuvassa” Willem Dafoe ja Robert Pattinson esittävät majakanvartijaa ja tämän apuria pikkuisella saarella 1800-luvun lopulla.

Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

2. Her Smell

The Handmaid’s Tale -tähti Elizabeth Moss esittää naisvetoisen grunge-yhtyeen narsistista laulajaa, jonka dokailu ja sekoilu ovat ajamassa comebackia-tekevän yhtyeen hajalle. Jos tämä myyntipuhe ei vielä saa innostumaan Alex Ross Perryn uutukaisesta, niin mainittakoon, että keskeisistä rooleista löytyvät myös Cara Delevigne ja GLOW-sarjasta vakuuttanut Gayle Rankin.

Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

3. High Life

Ad Astra (lue ensituntumamme täältä) ei ole syksyn ainoa taiteellisesti kunnianhimoinen scifi-elokuva, eikä The Lighthouse ole ainoa R&A-leffa, jota tähdittää Robert Pattinson. Claire Denisin ohjaama High Life vie nimittäin sekä Pattinsonin että Juliette Binochen avaruusalukselle, jossa elinkautisvangit matkaavat kohti mustaa aukkoa. Kun tieteiskauhua on vieläpä verrattu Andrei Tarkovskin sekä David Cronenbergin tuotantoon, on lopputulos aivan pakko nähdä.

Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

4. The Death of Dick Long

Ohjaaja Daniel Scheinert herätti paljon huomiota vuonna 2016 ensi-iltansa saaneella Swiss Army Manilla, jossa Daniel Radcliffe esitti kuollutta ja piereskelevää sotilasta. Nyt Scheinert tarjoilee mustaa komediaa, jossa ohjaaja itse esittää heti alussa hengestään pääsevää Dick Longia. Katojat eivät kuitenkaan pääse näkemään, mitä tyypille oikeasti tapahtuu, ja elokuvan pitäisikin tarjota poikkeuksellisen hervottomia juonenkäänteitä.

Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

5. Mid90s

Näyttelijä Jonah Hill ryhtyy ohjaajaksi elokuvassa, joka tarjoaa takuuvarman nostalgiapläjäyksen kaikille ysärinuorille. Los Angelesiin sijoittuva skeittarileffan pääosassa on Sunny Suljic, joka tuli videopelaajille tunnetuksi viime vuoden God of War -pelin (2018) Atreusin roolista. Nyt 14-vuotias näyttelijälahjakkuus on skeittari, jonka elämä muuttuu äkisti, kun hän pääseekin osaksi vanhempien jätkien kaveriporukkaa.

Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

Bonus: Night Visions Presents

Rakkautta & Anarkiaa tarjoaa myös varaslähdön myöhemmin syksyllä järjestettäville Night Visions -festareille. NV nimittäin edustaa R&A:ssa omalla lyhytelokuvien näytöksellä, jossa nähdään peräti 11 lyhäriä Night Visionsin hengessä. Tarjolla on muun muassa komedia vegaanivampyyrista, sekä kotimaisten taitureiden tuoreimmat lyhytelokuvat.

Lisätietoja ja näytösajat festivaalin sivuilta.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat