Uusimmat

Raportti paljastaa: Suuren luokan Harry Potter -peli tulossa uuden sukupolven konsoleille – J.K. Rowlingin twiitit tuottavat ongelmia kehittäjille

30.06.2020 07:35 Muropaketin toimitus

Kirjailija J.K. Rowlingin kerrotaan tehneen hallaa koko Harry Potter -franchiselle tranfobisilla twiiteillään.

Aiemmin muun muassa Kotakun toimittajana tunnettu Jason Schreier on julkaissut Bloombergillä paljastavan raportin tulevan Harry Potter -pelin kulisseista.

Schreierin mukaan pitkään huhuttu Potter-peli on todellakin tulossa, ja sitä kehitetään parhaillaan PlayStation 5:lle ja Xbox Series X:lle. Pelin kerrotaan olevan suuren luokan open world -roolipeli, jossa pelaajat pääsevät seikkailemaan Tylypahkan koulussa ja sitä ympäröivillä alueilla.

Schreierin haastattelemat kehittäjät kertovat kuitenkin, että Potter-luoja J. K. Rowlingin hiljattaiset twiitit herättävät huolta Warnerin pelistudiolla. Rowling on jälleen kesäkuussa herättänyt huomiota ulostuloillaan, jotka on laajasti tuomittu transfobisiksi. Osa kehittäjistä kokeekin asemansa hankaliksi, sillä vaikka Rowlingilla on vähän konkreettista yhteyttä pelikehitykseen, hänet yhdistetään vahvasti luomaansa fantasiamaailmaan.

Niin Potter-tähdet Daniel Radcliffe ja Emma Watson kuin pelille omistettu Reddit-foorumikin ovat sanoutuneet irti Rowlingin mielipiteistä. Potter-fanisivusto Muggle.netin vastaava toimittaja Felicia Grady arvelee myös, että Rowlingin laukomat mielipiteet ovat vähentäneet fanikunnan innostusta tulevaa peliä kohtaan.

”Fanit ovat kommentoineet, että he eivät enää halua tukea taloudellisesti Rowlingia tai Potter-brändiä”, Grady kommentoi.

Jää nähtäväksi milloin ja millä tavalla Warner tulee Harry Potter -pelinsä julkistamaan. Yhtiön kerrotaan suunnitelleen pelin esittelyä perutuilla E3-messuilla.