UUSIMMAT

Rare Exports -ohjaajan uusi suomalainen toimintaelokuva Sisu saa huomattavasti tylsemmän nimen kansainvälisessä levityksessä

14.06.2021 20:59 | Muropaketin toimitus

Jalmari Helanderin uusi elokuva kulkee kahdella nimellä.

Kuten aikaisemmin tänään kerroimme, Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game) kuvaa ensi syksynä Lapissa elokuvan, jonka levittäjänä toimii Hollywoodin isoihin nimiin lukeutuva Sony-studio.

Rare Exports -ohjaaja Jalmari Helander tekee vihdoinkin uuden elokuvan – Nyt lahdataan natseja Lapissa

Sisu on sen verran helposti lausuttava sana, että sen olisi voinut kuvitella olevan Helanderin uuden toimintaleffan titteli myös muualla maailmassa, mutta näin ei kuitenkaan ole. Deadline tietää kertoa, että kansainvälisillä markkinoilla Sisu saa nimekseen Immortal eli ”Kuolematon”.

Tylsää.

Kyseessä ei kuitenkaan ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun suomalaiselokuvan nimi vaihtuu. Esimerkiksi A.J. Annilan Sauna kääntyi maailmalla muotoon Filth ja Evil Rising, markkina-alueesta riippuen.

Enimmäkseen englanninkielistä Sisua / Immortalia tähdittävät Jorma Tommila ja Paul Anderson. Ensi vuonna julkaistavan elokuvan tarkempi juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.