Rasismikortti ei nouse Disneylle tällä kertaa: Mulan-elokuvan pääosaan kiinalaisnäyttelijä

30.11.2017 08:08 | Muropaketin toimitus

Viime vuosina Hollywoodissa on syytetty useampaakin elokuvaa ja studiota hahmojen valkopesusta ja epäsuorasta rasismista. Valkopesu tarkoittaa sitä, että lähdemateriaalissa esimerkiksi aasialaista sankaria on palkattu esittämään muuta syntyperää oleva näyttelijä. Disneyn näytelty Mulan-elokuva ei tule tähän sudenkuoppaan kapsahtamaan.

The Hollywood Reporterin mukaan Disney on kiinnittänyt tulevan Mulan-elokuvansa pääosaan kiinalaistähti Liu Yifein, josta käytetään myös taiteilijanimeä Crystal Liu. 30-vuotias Yifein tunnetaan länsimaissa parhaiten roolistaan elokuvassa The Forbidden Kingdom (2008), mutta käytännössä hän on Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sangen tuntematon nimi. Toisin on Kiinassa, jossa Yifein ura käynnistyi jo vuosituhannen alussa.

Näyttelemisen lisäksi Liu Yifei tunnetaan myös mallina ja laulajana.

Vuoden 1998 animaatiohittiin pohjautuva uusi Mulan-elokuva jatkaa samaa sarjaa kuin Liisa Ihmemaassa (2009), Viidakkokirja (2016) ja Kaunotar ja hirviö (2017): se tuo tutun tarinan valkokankaalle näyttävien digitehosteiden kera. Mulanin ohjaa Niki Caro, joka tunnetaan esimerkiksi Valasratsastajasta (2002) ja North Countrysta (2005). Ensi-iltaan perinteisille sukupuolirooleille kyytiä antava satuseikkailu pääsee vuonna 2019.

Muropaketin uusimmat