Uusimmat

Ready Player One: Uusi traileri ja juliste Steven Spielbergin scifi-uutuudesta

10.12.2017 20:11 Muropaketin toimitus

Steven Spielbergin tulevasta Ready Player One -scifi-elokuvasta on julkaistu uusi juliste ja traileri. Elokuvateattereihin Ernest Clinen romaanin filmatisointi saapuu maaliskuussa.

Ready Player Onen tarina noudattaa pitkälti vuonna 2011 ilmestyneen romaanin rakennetta:

”Vuonna 2045 maailma on ajautumassa romahdukseen. Ihmiset ovat löytäneet lohtua OASISista, nerokkaan, mutta erikoislaatuisen James Hallidayn (Mark Rylance) kehittämästä virtuaalitodellisuusverkosta. Kun Halliday kuolee, hän jättää koko valtavan omaisuutensa sille, joka ensimmäisenä löytää jonnekin OASISiin piilottamansa digitaalisen pääsiäismunan. Tuntematon nuorimies Wade Watts (Tye Sheridan) liittyy mukaan maailmanlaajuiseen, kiivaana käyvään kilpailuun, ja löytää itsensä keskeltä raivoisaa, todellisuuden rajoja rikkovaa aarteenetsintää universumissa täynnä mysteereitä ja vaaroja.”

Ensimmäisen trailerin tavoin myös Ready Player Onen uudessa trailerissa riittää viittauksia tuttuihin elokuviin ja populaarikulttuuriin ylipäänsä. Mutta toisin kuin romaanissa, ei mainosvideossa tai itse elokuvassa ole referenssejä Steven Spielbergin omiin elokuviin. Poistettujen kulttuurilainojen tilalle on luonnollisesti tuotu koko joukko sellaisia pelejä ja elokuvia, joihin Cline ei romaanissaan kajonnut. Trailerilta voi bongata esimerkiksi kumarruksen huippusuosioon nousseen Overwatch-pelin suuntaan.

Suomessa Ready Player One saa ensi-iltansa 28.3.2018.