Uusimmat

Kun raha ratkaisee: Hollywood-leffan kiinalaiset muutettiin erikoistehosteilla pohjoiskorealaisiksi – katso itse

20.04.2018 10:50 Muropaketin toimitus

Chris Hemsworth on tullut tutuksi ennen kaikkea Marvel-elokuvien Thorina. Tänään Hero-kanava esittää kello 21.00 miehen vähemmän tunnettuihin tuotoksiin lukeutuvan Red Dawnin.

1980-luvun kulttiklassikkoon perustuvassa toimintaelokuvassa ryhmä nuoria nousee vastustamaan pohjoiskorealaisia valloittajia. Kaikki keinot ovat sallittuja, kun oma koti ja perhe ovat uhattuna.

Vuonna 2012 valmistuneen Red Dawnin on ohjannut Dan Bradley. Sen pääosissa nähdään Chris Hemsworthin lisäksi Josh Peck, Isabel Lucas, Adrianne Palicki ja Josh Hutcherson.

 Red Dawn floppasi elokuvateatterikierroksellaan pahasti. Toimintapätkän tekeminen maksoi 65 miljoonaa dollaria ja markkinointikulut. Lipunmyynti pysähtyi kuitenkin 50,9 miljoonaan dollariin.

Floppaaminen on tavallaan helppo ymmärtää, sillä elokuvana Red Dawn on yhdentekevää huttua. Kiinnostavinta siinä on nähdä Hemsworth välillä erilaisessa roolissa, ja tapa, jolla hyökkäävien sotilaiden kansalaisuus vaihdettiin jälkituotannon aikana. Alkujaan Yhdysvaltain kamaralle nimittäin rynnivät kiinalaiset, tietää Directed by Hollywood, Edited by China -selvitys kertoa.

Syyt kansalaisuuden muutokselle oli tietenkin pyrkimys saada Red Dawn Kiinan markkinoille ja olla suututtamatta sikäläisiä viranomaisia ja rahoittajia.

Pieleen meni: Red Dawnia ei Kiinan teattereihin tuotu.