Rendel oli avausviikonloppuna maan kuudenneksi katsotuin elokuva

26.09.2017 22:00 | Muropaketin toimitus

Savolaisen supersankarielokuvan kävi viime viikonlopun aikana katsomassa noin 3000 katsojaa.

Mikkeliin sijoittuvan supersankarielokuva Rendelin kävi katsomassa sen avausviikoloppuna 2970 katsojaa. Elokuvaa levittävän Black Lion Picturesille se on kaikkien aikojen paras tulos, sillä yhtiö levittää muulla kuin elokuvasäätiön tuella tehtyjä kotimaisia elokuvia.

”Kun elokuvasäätiön tukea ja laajaa mainosnäkyvyyttä ei ole ollut käytettävissä, on myös omat katsojatavoitteemme laitettu sen mukaiselle tasolle, eli 10 000 – 30 000 katsojaa. Näihin odotuksiin nähden elokuva meni aika lailla odotetusti”, lausuu Black Lion Picturesin Miika J. Norvanto.

Norvannon mukaan tavoitteena oli juurikin listan kuudes sija, runsaan yli 10 000 katsojaa viikonlopulta keräävien kilpailijoiden jälkeen.

”Oma tavoitteemme viikonlopulta oli 3000 katsojaa ja katsojamäärä oli 2970, eli voidaan siis sanoa, että hyvin lähelle päästiin tavoitteita”, Norvanto jatkaa.

Rendel oli viikonlopun yhdeksänneksi katsotuin elokuva Finnkinon teattereissa. Tällä hetkellä elokuvan on nähnyt 4403 ihmistä.

Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteisen mukaan Finnkinon odotukset ylittyivät, sillä viikonloppuna avasi monia isoja elokuvia. Lähteisen mukaan Rendelin ensi-iltaviikonloppu on ollut paras avaus kotimaiselta independent-elokuvalta.

Finnkinon katsotuimmat elokuvat viime viikonloppuna olivat Kingsman: Kultainen kehä, Se ja Lego Ninjago.