Uusimmat

Renny Harlin on ehdolla vuoden huonoimmaksi ohjaajaksi – Oikeasti Bond-tähden kanssa tehty elokuva ei suinkaan ole Harlinin uran surkein

10.02.2022 10:05 Muropaketin toimitus

Renny Harlinin viime vuonna ohjaama The Misfits toi ohjaajalle ehdokkuuden piruilulle omistetussa Razzie-gaalassa.

Razzie-palkinnot ojennetaan vuosittain edellisen vuoden huonoimmille tekeleille ja niiden tekijöille. Tänä vuonna ”voitosta” ”kisaa” myös Renny Harlin, jonka ohjaama The Misfits ilmestyi viime vuonna.

Pierce Brosnanin, Tim Rothin ja Nick Cannonin tähdittämää toimintatrilleriä harva on kehunut. Silti on hyvä muistaa, että Harlin on tehnyt huonompiakin elokuvia urallaan, eikä Razzie-ehdokkuutta voi nostaa mittatikuksi ohjaajan taidoista tai uran nykytilasta. Ylipäänsä Razzie-ehdokkuudet jaetaan kieli poskella, kuten Bruce Willisin oma kategoria osoittaa.

Internet Movie Databasessa The Misfitsin arvosanojen keskiarvo on 4,3/10.

Se vastaa perinteisellä tähtiasteikolla arvosanaa 2/5.

Kyseessä ei kuitenkaan ole Harlinin kurjimman vastaanton saanut elokuva. Se kunnia kuuluu vuoden 2014 The Legend of Herculesille, jonka arvosana on vain 4,2/10. Harlinin kaikista surkein tekele IMDb:n rankkauksissa on Luokkakokous 3, jonka arvosana on vain 3,9/10, mutta koska kyse on kotimaisesta julkaisusta, ei sitä ole ihan reilua ottaa vertailuun mukaan.

Mielenkiintoinen huomio on, että vuoden 1995 kalkkunaklassikon Kurkunleikkaajien saari arvosana on IMDb:ssa peräti 5,7/10.

Razziet jaetaan maaliskuun 26. päivä. Renny Harlinin kanssa vuoden surkeimman ohjaajan sarjaan on nostettu Christopher Ashley (Diana: The Musical), Stephen Chbosky (Dear Evan Hansen), Coke Daniels (Karen) ja Joe Wright (Nainen ikkunassa).

The Misfitsin voi katsoa C Moresta palvelun kuukausimaksua vastaan. Myös vuokraversio on saatavilla.