Robert Downey Jr.:n uusi elokuva jäi kauas USA:n TOP 10 -listan kärjestä – Ehkä hyvä niin, koska ei sen näkemisestä maksaa kannata

20.01.2020 11:37 | Muropaketin toimitus

Lähes jokainen Robert Downey Jr.:n 2010-luvulla tekemä elokuva oli hitti ja kassamagneetti. Suosikkinäyttelijän ensimmäinen elokuva Marvel-uran jälkeen ei sen sijaan tunnu katsojia juurikaan kiinnostavan.

Perjantaina sekä Suomen että Pohjois-Amerikan elokuvateattereihin saapunut Eläintohtori Dolittle ei saanut kansaa liikkeelle ison meren takana, uutisoi Box Office Mojo. Eläimille juttelevasta miekkosesta kertova koko perheen elokuva keräsi viikonlopun aikana vain 22,5 miljoonaa dollaria. Se riitti nostamaan Dolittlen listan toiselle sijalle, mutta kärjestä jäätiin todella kauas: Bad Boys For Life onnistui haalimaan peräti 59,2 miljoonan dollarin potin.

Kurja juttu Downeylle ja etenkin Universal Picturesille, mutta ainakaan yleisön rahat eivät menneet hukkaan; Muropaketin arvostelussa kriitikko Helinä Laajalahti teki hyvin selväksi, että Dolittle on yksi Robert Downey Jr.:n uran turhimmista tekeleistä:

Eläintohtori Dolittle on Robert Downey Jr.:n jämäelokuva, jota ei pelasta edes pieraiseva lohikäärme

Muropaketin uusimmat