Uusimmat

Ron Howard teki elokuvan Tham Luangin luolan pelastusoperaatiosta – Thirteen Lives -traileri esittelee Colin Farrellin tähdittämän selviytymistarinan

29.06.2022 07:56 Muropaketin toimitus

Thirteen Lives -elokuvassa esiintyy myös Viggo Mortensen.

Amazon Prime Video on julkaissut trailerin ja julisteen Ron Howardin ohjaamasta Thirteen Lives -elokuvasta, joka kertoo Tham Luangin luolan pelastusoperaatiosta.

Pelastusoperaatio oli kesä- ja heinäkuussa 2018 toteutettu operaatio kahdentoista 11–16-vuotiaan pojan ja heidän jalkapallovalmentajansa pelastamiseksi Tham Luangin luolasta Pohjois-Thaimaassa lähellä Myanmarin rajaa. Pojat ja valmentaja menivät tutkimaan luolastoa, mutta rankkasade sulki ulospääsyreitit luolasta, jolloin ryhmä jäi veden saartamaksi luolan sisällä olevalle kielekkeelle.

Elokuvan pääosissa nähdään Colin Farrell, Viggo Mortensen, Joel Edgerton ja Tom Bateman.

Mukana ovat myös muun muassa Paul Gleeson, Pattrakorn Tungsupakul, Tui Thiraphat Sajakul, James Teeradon Supapunpinyo, Sahajak Boonthanakit ja Weir Sukollawat Kanaros. Käsikirjoituksesta vastaa William Nicholson.

Samasta aiheesta julkaistiin viime vuonna hieno The Rescue -dokumentti, joka löytyy Suomessa Disney+:sta.

Thirteen Lives pyörähtää ainakin Yhdysvalloissa myös teattereissa, joissa se saa ensi-iltansa 29. heinäkuuta. Amazon Prime Videoon elokuva saapuu viikkoa myöhemmin 5. elokuuta.

Thirteen Lives